Kirjoitukset avainsanalla aineeton lahja

Sessen kolmevuotissynttäreitä juhlittiin sukulaisten ja muutaman ystävän voimin. Facebookissa kiersi jossain kohtaa kirjoitus, jossa toivottiin palattavan ajassa taaksepäin, lasten synttärijuhlien osalta. Nykyajan synttäreissähän kaikki menee vähän överiksi – tarjoilut, juhlavaatteet, koristelu, juhlapaikka, jos ei olla kotona, teema, ohjelma ja kaiken huippuna, täysin Amerikasta kopioitu tapa antaa vieraille oma pieni lahjapussukka heidän lähtiessään! Kirjoituksessa haluttiin palauttaa lastenjuhlat takaisin 80-luvulle, jolloin riitti mansikkakakku ja ohjelmaksi ongintaa.

Tällaiselle tumpeloäidille tämä on valtava helpotus. Tunnustan, että olen yrittänyt vähän liikoja kapasiteettiini nähden. En ole mikään leipuri, vaikka en leipomista inhoakaan. En vain osaa taituroida tarjottavista mitään konditoriatason luomuksia, joita ei raaski edes syödä. Sitä varten minun pitäisi mennä jollekin kurssille. Ja tällä hetkellä aihe ei minua niin paljoa kiinnosta, että haluaisin istua kurssilla, kun saman ajan voin viettää perheeni kanssa.

Päätin pitää nämä juhlat simppeleinä. No, ensimmäinen asia mikä meni pieleen on varmaan se, että tein kutsukortit, pelkkien tekstiviestien tai puhelujen sijaan. Hyvin simppelit tosin, valokuva Sessestä ja toiselle puolelle teksti. Tekstiviestikutsu lähti niille vieraille, jotka tulivat sukulaisten jälkeen - no, tässä varmaan toinen asia, mikä on hieman liikaa - juhliminen kahdessa osassa (mutta meidän kämppä on niin pieni)! Tästä kutsukorttien lähettämisestä en haluaisi millään luopua. Ja viimeistään ensi vuonna voi Sesse osallistua itsekin korttien tekoon!

Sitten tarjoilu. Vanha kunnon kermakakku! Sokerikakkupohja, väliin aprikoosi-banaani-sosetta ja kermavaahtoa, päälle kermavaahtoa ja mansikoita. Ja kehuja tuli! Olin ajatellut lisäksi leipoa vaaleita mokkapaloja, joita oli viimeksi ja joita miehenikin kehui! Olimme synttäreitä edellisenä päivänä itse juhlissa, joista saimmekin mukaan juustokakun eli muuta makeaa ei tarvinnut leipoa. Ensin ajattelin että suolainen ei ole välttämättömyys, mutta – osa vieraista tulee kauempaa joten on ehkä mukava jos heidän ei tarvitse lähteä kotiin Hesen kautta. Lisäksi kuopuksen kummitädillä on ruoka-ainerajoituksia ja leipomalla kasvispiirakan tattarijauhoihin, oli tämäkin asia ratkaistu.

Olen aiemmin ostanut synttäreille ilmapalloja ja virittänyt viirinauhaa kattoon, on tainnut olla serpentiinejäkin. Nyt en koristellut kotia lainkaan. Ja vieraiden lahjapussukat – never! Ei nyt, ei aiemmin eikä koskaan ikinä, ei todellakaan!

Sessen juhla-asu oli äitini ompelema asu, johon kuului mekko, housut ja lakki. Lakkia hän ei suostunut pukemaan, mutta mekkoon ja housuihin ihastui! Ohjelmaksi riitti onnittelulaulu, kynttilöiden puhaltaminen, kahvittelu, lahjojen avaaminen ja leikkiminen. Toki, nämä olivat vasta 3-vuotissyntymäpäivät.

Jo ennen esikoisen syntymää tiesin, että olen pulassa tulevan tavaramäärän kanssa. Lapsi saa lahjoja syntyessään, nimiäisissä, jouluna, syntymäpäivillä. Meidän lähipiiri onneksi kyselee hyvin etukäteen, mitä toivotaan ja tarvitaan. Arvostin erittäin paljon lahjaa, joka oli ostettu kirpparilta! Sekä Sessen saamia paria leffalippua! Ajattelin että hitsi – lapsi on jo siinä iässä, että tällaiset aineettomat lahjat alkaa olla ajankohtaisia. Leffaliput, konsertti- lastenteatteri-, näyttely- ja mitä kaikkea lapsille keksiikään. Ja mun mielestä lahjaksi riittäisi sellainen lahjakortti, missä luvataan viettää lapsen kanssa aikaa – lähteä puistoon, rannalle, retkelle, mustikkaan - kohteita on lukemattomia!

Mä olen harrastanut näitä aineettomia lahjoja siskoni lasten kohdalla. 7-vuotislahjaksi ovat saaneet yökyläilyn tädin luona ja spesiaaliohjelmaa. 10-vuotislahjaksi vein siskontytön Lontooseen. Joo, aika hulppea lahja, mutta samalla päästiin sekä minä että äitini reissuun ja mahdollistettiin lapselle ensimmäinen ulkomaanmatka. Sen jälkeen onkin tulleet nämä omat lapset maailmaan, joten siskon vanhemman pojan 10-vuotismatka Legolandiin on vielä tekemättä. Mutta kyllä se vielä tehdään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

hennan1k
Liittynyt25.4.2016
1/4 | 

Noi aineettomat lahjat on munstakin tosi kivoja. Yökyläilyt ja pienet retket (tai seikkailupäivinä ne on aina myyty) on aina kelvanneet siskontytöille ja kummilapsille oikein mieluisina lahjoina!

Mä olen myös lähipiirille, ja blogissakin, julistanut, että mun lapselle saa ostaa lahjoja myös kirpparilta. Nimiäisiin tein sellaisen ratkaisun, että laitoin kutsuun "sankarin lahjatoiveita voi tiedustella äidiltä" ja tosi moni kysyikin ja saatiin paljon tarpeellista tavaraa :)

sessejapoika
Liittynyt20.5.2016

Viime aikoina oon itse ostanut lahjaksi vaikkapa saippuaa, shampoota tai vastaavaa kulutustavaraa, luonnonkosmetiikkaa mahdollisuuksien mukaan! Aineettomat lahjat järjestöjen kautta on myös hyviä, lähinnä aikuisille :) kanoja ja vuohia Afrikkaan ja sitä rataa :D

Oma blogini: Sesse ja poika

Blogini somessa: Facebook Instagram 

piia
Liittynyt27.4.2016
2/4 | 

Ihanaa, aineettomia lahjoja! Äitinä toivon niitä aina, kuin vain mahdollista, ja onneksi niitä toiveita on ihmeen hyvin myös kuunneltu. Kuopus sai juuri yksivuotislahjaksi lahjakortin yksivuotiskuvaukseen, esitin surutta sellaisen toiveen anopille sillä noin pieni ei ymmärrä lahjojen päälle kovin paljoa ja kuvaus nielee ihan tuhottoman määrän kymppejä. Joulupukilta ajattelin toivoa pesämunaa lasten sänkyjä varten...

Oma blogini: On elettävä huolella.

Voit seurata blogiani myös Bloglovin'issa , Facebookissa tai Instagramissa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat