Kirjoitukset avainsanalla itse tehty ihonkuorinta

Mä olen jo vuosien ajan ollut kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja itse tehdystä kosmetiikasta. Varsinkin Sessen odotusaikana aloin kiinnittää huomiota siihen, etten lykkää iholleni valtavia määriä kemikaaleja. Kuopuksen babyshowereissa tuli puhetta asiasta ja siskoni tokaisi "mää muistan ko sää jo teinin pesis hiukses jollai kananmunal!" eli aika kauan tämä aihe on kiinnostanut! Viimeksi tuli käytettyä loppuun ihonkuorinta-aine. Tuubi oli aika suuri, mutta lienee melko kuvaavaa, miten usein sitä oli tullut käytettyä, kun purtilo on ostettu silloin kun asuin vielä Turussa. Olen muuttanut sieltä viisi vuotta sitten! 

Päätin etsiä ohjeita itsetehtävään kuorinta-aineeseen. Ja yksinkertaisena ihmisenä arvostan ohjeen yksinkertaisuutta. No, tämä ei paljon yksinkertaisemmaksi muutu - ruokasoodaa ja vettä! Sekoitetaan kipossa niin että tulee sopivasti kasvoille levittyvä tahna. Tässä ohjeessa vielä luvataan että kuorinta poistaa mustapäitä! Olen nyt kokeillut kaksi kertaa. Ekalla kerralla ainetta tuli niin paljon, että saatoin kuoria sillä vielä polvet ja kyynärpäätkin. Toisella kerralla aine hiukan kirveli, mutta tämä saattoi johtua siitä, että otteet oli liian ronskit. Kirvely loppui hyvin nopeasti aineen huuhtomisen jälkeen eikä jälkeenpäin tullut mitään negatiivisia reaktioita.

Kasvonaamioita käytän ihonhoidossa melkein kuukausittain, tai no, ainakin useammin kuin kuorintaa. Olen löytänyt iholleni sopivan naamion seuraavasta kombosta:

1 rkl luonnonjugurttia

loraus oliiviöljyä

luraus hunajaa

hyppynen kaurahiutaleita

Levitetään iholle ja annetaan vaikuttaa n. 15 min. Tämän ohjeen ainekset löytyy ainakin meiltä useimmin ruokakaapista! Tämä naamio kosteuttaa ja ainakin mun ihoa viilentää kivasti.

Erilaisista öljyistä on tullut myös mun frendejä ihonhoidossa. Bestiksiäni on manteli- ja kookosöljy, ne on sopivan mietoja tuoksultaan. Manteliöljyllä esim. poistan silmämeikin, se ei kirvele niinkuin vaikka rypsiöljy, ainakaan mun silmiä! Kookosöljyä lutraan talvisin kuivalle iholle, kesällä vähemmän, vaikka siinä taitaa olla itsessään ihan aurinkosuojakerrointakin!

Luonnonkosmetiikkaa on viime kuukausina ilmestynyt kiitettävästi suurempien markettien hyllyille - tai no, yhdelle hyllynpätkälle. Enää ei tarvitse ajella esim. Ruohojuureen, vaikka joissain ostoksissa on tietysti kiva, että voi kysyä myyjältä neuvoa.

Ruokasoodasta vielä sen verran, että sehän on mainio aine myös kodin siivouksessa. Meillä on avattu tukkoinen wc-altaan viemäriputki soodan ja etikan avulla. Eli loppujen lopuksi, mitä ihminen kohta enää tarvitsee kuin soodaa ja "maailma pelastuu!" - kuten isäni toteaa aina, kun kerron jostain uudesta ympäristönsuojelukeinosta!

Kommentit (2)

piia
Liittynyt27.4.2016
1/2 | 

Tätä pitää kyllä kokeilla! Heti, kun ehdin antaa naamion vaikuttaa 15 minuuttia... se hetki koittaa varmaan suunnilleen samoihin aikoihin kuin mahdollisuus liottaa jalkoja jalkakylvyssä tai lakata kynnet. Mutta joskus! :D
Luonnonkosmetiikkaa käytetään täälläkin, mahdollisimman paljon. Onneksi sitä saa nykyään jo jopa marketeista, meillä päin kun ei ole esim. Ruohonjuurta eikä netistä tilaaminen ole välttämättä aina paras vaihtoehto.
Niin ja ruokasooda, se on kyllä ihan huikea aine! Juuri jynssäsin (tai no, ei tarvinnu edes jynssätä) tiskialtaan kiiltävän puhtaaksi ruookasoodalla ja ihan vaan vedellä.

Oma blogini: On elettävä huolella.

Voit seurata blogiani myös Bloglovin'issa , Facebookissa tai Instagramissa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram