Kirjoitukset avainsanalla kotieläinmetsä

Heinäkuun lopussa tehtiin lasten kanssa reissu Itä-Suomeen, siskonmiehen sukumökille. Mun mies on jo lomansa lusinut, joten ajelin Riihimäelle asti pelkästään omien muksujen kanssa. Sieltä kyytiin tuli teini, siskoni 13-vuotias tytär. Matka meni sujuvasti kun teini selasi puhelinta ja metsästi Pokemoneja. Perillä oltiin lasten nukkumaanmenon aikaan, mutta se tietty viivästyi kun auton purki, petasi pedit, kokosi matkasängyn, syötti mukulat, vaihtoi yöppärit ja vei pienempään mökkiin, jossa mun ja lasten majapaikka oli. Lapseni ovat kyllä siitä kivoja, että nukahtavat helposti, vaikka vieraassa paikassa ja itkuhälyttimen turvin saatoin istua vielä iltaa isommassa mökissä. Jo ensimmäisenä iltana vaikutuksen teki upeat auringonlaskut järvimaisemissa.

Tehtiin pieniä päiväretkiä tuon muutaman päivän aikana. Lähin isompi kaupunki oli Imatra. Sinne ajeltiin pariin otteeseen ja toisella kerralla mukana oli Mikkelissä asuva ystäväni, entinen kämppäkaverini itseasiassa! Käytiin syömässä ja jätskillä, jonka jälkeen kierreltiin kävellen keskustan tuntumassa. Poikettiin Virkkukoukkunen-putiikissa ja pienellä kirppiksellä, muistaakseni Ilen kirppis. Teini vahti sen aikaa lapsia! Tehtiin kävelylenkki Imatrankosken molemmin puolin, kuten moni muukin. Liikkeellä oli monenikäistä väkeä, nuoriso enimmäkseen nenä puhelimen näytössä kiinni!

Yhden päivän kohteena oli Parikkalan Patsaspuisto. Jossain määrin jopa karmaiseva paikka, mutta hieno osoitus yhden ihmisen elämäntyöstä! Mukaan olisi pitänyt varata pari euroa kannatusmaksua, tai enemmänkin puotiostoksia varten. Puistolla on omat nettisivut www.patsaspuisto.net sekä Facebook-sivu Pelastakaa Parikkalan Patsaspuisto.

Minulle ainutlaatuinen kokemus oli myös Joutsenossa Korpikeitaan Kotieläinmetsä. Ensin ajettiin lipunmyyntiin, josta sai mukaan avaimen. Sen jälkeen ajettiin varsinaiselle Kotieläinmetsälle, jota ympäröivän aidan porttiin tuo avain kävi. Metsässä tallusteli vapaana kanoja, kukkoja, kalkkunoita ja pupuja ainakin. Lukuisia muitakin eläimiä oli aitauksissaan sekä pieni leikkialue lapsille. Korpikeitaan nettisivut löytyy osoitteesta http://korpikeidas.fi ja Facebook-sivut Korpikeidas Oy. 

Paljon jäi tietysti vielä nähtävää tuohon maailmankolkkaan. Lapsena olemme siellä perheen kanssa ajelleet, mutta eipä niistä paljoa muista. Mielessäni aloin jo kehitellä ensi kesän matkasuunnitelmaa, jossa esim. Torniosta tullessamme ajelemmekin Itä-Suomea alas! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram