Kirjoitukset avainsanalla kestovaipat

Tänään alkoi valtakunnallinen Kestovaippaviikko! Sen järjestää Kestovaippayhdistys, jonka sivuilta löytyy ajankohtaiset tiedot viikon tärpeistä! Yhdistyksen Facebook-sivuille pääset täältä ja tapahtumakutsuun täältä. 

Jos kestovaippailu ei ole varsinaisesti ajankohtaista, kestoilua voi harrastaa muutenkin. Viikon aikana kerätäänkin Sata vinkkiä kestävämpään arkeen! Eli keinoja millä vähentää kertakäyttökulutusta ja siirtyä kestävämpään. 

Yksi tuote, missä mä olen siirtynyt kokonaan kestoihin, on vanulaput! Kestovanulappuja voi ommella tai virkata itse, ja verkkokaupoista löytyy valtavan söpöjä lappuja vaikka millä mitalla.

Löytyykö sinulta vinkkiä kestävämpään arkeen?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huhhuh, taas sellainen olo ettei paljoa ole ehtinyt pysähtyä. Maanantaina oli kestovaippatreffit eräässä leikkipuistossa. Paikalla oli periaatteessa me treffien järjestäjät. Puistossa oli toki muitakin, mutta kun kävin vinkkaamassa, että meillä olis kestovaippoja jos joku kiinnostuu kokeilemaan, mua katsottiin hieman epäilevästi ja sanottiin ei kiitos. Meinasin vastata että älkää nyt noin kauhuissanne olko, en ole mitään uskontoa tai vastaavaa tyrkyttämässä! Ei vissiin sovi puistoissa mennä tolla lailla puhumaan vieraille ihmisille.

Iltapäivällä oli tarkoitus olla puistotreffit, vauvat vuosimallia 2013-porukalla, mutta ne peruuntui. Ehkä hyvä niin, koska oltiin kotona vasta yli puolenpäivän. Illalla ajeltiin naapurikaupunkiin isompaan markettiin, laajemman valikoiman takia. Meidän tehosekoitin hajosi, joten halusin hankkia uuden. Energia ja aika ei riittänyt kiertää kirppiksiä tai huudella Facebookissa/Torissa, joten ostin uuden. Sähkölaitteet on muutenkin vähän sellaisia, etten ole ihan varma, kannattaako niitä käytettynä ostaa.

Tiistai-aamupäivällä oli palaveri, jossa meitä oli kolme paikallisen mammayhdistyksen hallituksen jäsentä. Käytiin läpi yhdistyksen nettisivujen päivittämistä, sain tunnukset tätä varten ja lupasin hoitaa kestovaippaosion. Yhdistyksellä on mm. vuokrattavia kestovaippakasseja. Liityin tänä keväänä yhdistyksen hallitukseen ja lupauduin sihteeriksi. Tätä ennen menikin muutama vuosi ettei minulla ole ollut mitään luottamustoimea.

Iltapäivällä oli taas käynti vanhainkodilla ja tällä kertaa olin vain minä lasten kanssa. Vaikka kaksivuotiaani on toisinaan aivan kamala kiukkupussi ja kitisijä, noilla käynneillä hän osaa olla nätisti. Hän käy kättelemässä mummuja vuorotellen ja sanoo päivää. Ja nauttii tietysti saamastaan ihailusta ja huomiosta.

Vanhainkodilta ajoin kukkakauppaan hakemaan tilaamani kimpun. Olin ystäväni kanssa sopinut että hän hakee kimpun meiltä ja toimittaa perille. Alkuillasta käytiin vielä lasten mummulassa. Illalla tuli Pmmp-dokumentti Tässä elämä on ja olihan se pakko katsoa. Dokumentin jälkeen taisin olla vielä niin fiiliksissä ettei meinannut uni tulla.

Keskiviikkona mentiin takapihalle ulkoilemaan. Poika nukahti vaunuihin, likka leikki ja mä otin läppärin eteeni. Se alkoi tehdä jotain päivityksiä ja mä kirosin - vissiin vähän ääneenkin. Kun olin saamassa hommat käyntiin, likka kiipeili syliin ja vaikeutti muutenkin tekemistä. Lopulta hän kyllästyi ja halusi sisälle. Laitoin hänelle Ryhmä Haun päälle ja menin ulos jatkamaan. Poika onneksi vielä nukkui. Sain tehtyä yhdistyksen nettisivuille kutakuinkin lupaamani muutokset. Oli muuten ensimmäinen kerta ikinä, kun päivitin nettisivuja! Aloitin blogikirjoitusta liittyen Pmmp:hen, mutta se ei ole vielä valmis.

Iltapäivällä pyöräiltiin puistoon tapaamaan paria ystävää lapsineen. Hankittiin talvella jo sellainen pyöräkärry ja se on nyt ollut muutaman kerran pyöräilykäytössä. Illalla oli yhtiökokous, johon meidän perheestä valikoiduin minä osallistumaan. Olisihan sieltäkin hallituspaikka irronnut, mutta ei ollut edes vaikeaa sanoa ei. Hyvä hallitus saatiin valittua ja asioita eteenpäin. Voi olla että lähiaikoina ainakin uusitaan postilaatikot, jotka on niin pienet ettei sinne mahdu kahta sanomalehteä samaan aikaan. Kotiin tullessani lapset olivat jo unten mailla.

Tänään on pidetty sadetta sisällä, mutta toisaalta kiva olla vaan kotona. Sain siivoiltua ja sen lomassa leikittiin hippaa ja koulua likan kanssa. Isäntä kävi töiden jälkeen kääntymässä, pakkasi tavaransa ja lähti. Ja ihan sovitusti ja suunnitellusti ja tulee kyllä takaisinkin. Hän lähtee aamuvarhain kaverinsa kanssa viikonloppureissulle Lontooseen. Minä ja lapset lähdetään myös reissuun, etelään, tuonne Pitsikaupunkiin, kotipaikkakunnalleni. Ollaan siskoni luona sunnuntaihin asti. 

Viikko on ollut sellainen että kestoilu on jäänyt ja kertisvaippoja kulunut. En ole yksinkertaisesti ehtinyt ja jaksanut taitella ja täyttää kestoja. Nyt sain sen tehtyä ja muutenkin viikattua pari korillista pyykkiä - mun inhokkikotityö. Ajattelin toteuttaa sellaisen kokeilun, että lähden ensimmäistä kertaa reissuun kestoillen! Saa nähdä kuinka käy...

Oikein hyvää viikonloppua!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olin kestovaippainfossa, ihan vain mielenkiinnosta ja kuulemassa uutta tietoa. Pikkiriikkinen ahdistus hiipi mieleen kun infon pitäjä kertoi miten paljon vaippajätettä kertyy yhdeltä lapselta. Mutta toisaalta, miten paljon sitä vähentää jo yhden kestovaipan käyttäminen päivässä. En tiedä miten tulin alkaneeksi kestoilijaksi. Kovin paljoa en siitä tiennyt ainakaan esikoisen aikana, sillä äitiyspakkauksessa 2013 ollut Imse Vimsen imuosa oli alkuun vastasyntyneen tyynynä!

Olen ostellut kestovaippoja pikkuhiljaa, kirpputoreilta, tutuilta ja marketista uutena. Käytän kestoja pojalla lähinnä kotona. En ole vielä löytänyt niin varmastikuivaa komboa, että lähtisin kestoissa kylille. Tai siis poika lähtisi. Likka ei suostu enää kestoja käyttämään. Välillä saan hänet laittamaan harjoitteluhousut, mutta muuten koko kuivaksi opettelu on likan kanssa yhtä taistelua! Ekohippi-ihmisenä kestoilen muutenkin. Imetysaikana käytän kestoliivinsuojia ja ihonhoidossa kestovanulappuja. Things to do-listalla on kangaslappujen ompeleminen talouspaperin korvikkeeksi ja kankaiset lautasliinat, joitain mainitakseni. Kokokestovaippailuun en varmaan pääse ennen pojan kuivaksi oppimista, mutta yksikin kesto päivässä on 365 vaippaa vuodessa vähemmän kaatopaikalla!

Ekoilua harrastan myös siten, että vaatteet itselle ja lapsille ostan pääasiassa kirppiksiltä. Olen mukana Facebook-haasteessa Vuosi ilman uusia vaatteita, eikä tee yhtään tiukkaa. Ja niille jotka lukivat liian nopeasti niin ei, en ole kokonaista vuotta ilman vaatteita nakuna vaan ostan tarvitsemani vaatteet käytettynä, lainaan tai vuokraan jne. Aloitin haasteen käymällä läpi oman vaatekaappini ja kas, siellä oli vaikka ja kuinka käyttämättömiä vaatteita. Tyyliini kuuluu mukavuus ennen kaikkea, viimeisimmän muodin kanssa sillä ei taida olla mitään tekemistä.

Mulle on sanottu ettei tällainen ekohörhöily mitään auta, kun Venäjällä tehtaat päästää niin paljon kuraa luontoon tai että tää maapallo tuhoutuu joka tapauksessa. Mutta mä olen sitä mieltä, että kukaan ei saisi olla niin välinpitämätön, että viittaa kintaalla ympäristöasioihin. Haluan että mun lapset kasvaa siihen, että kierrätetään ja mietitään kulutustottumuksia. Ja lähdetään siitä että se materia ei ole niin tärkeää. Pikku-Kakkosessa on ohjelma jonka lopussa pingviini sanoo aina "tää on mun pallo ja tää on sun pallo - älä potki tätä palloa!".

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat