Kirjoitukset avainsanalla Lasten suusta

Vuoden viimeiset tähtihetket tulee tässä! Mukana ovat Etä-äiti, Ihanasti Sopiva ja (K)Akkavalta. Tähtihetket jää tauolle, toivotan kaikille oikein Hyvää Uutta Vuotta :)

Nelivuotias kertoi päivästään: "Lauri nosti ruokapöydässä paitansa näin ja me kaikki naurettiin ihan kaatamalla!"

Sanoin kolmevuotiaalle, että: "Olet välillä ärsyttävä." Hän siihen: "Niinpä."

"Minä en sitten syö niitä kalan muniaisia!" - 6v joulupöytää kattaessaan. Mäti on sana, jota hän haki.

Meillä syödään Herra Hakkaraisen xylitolipastilleja. Lasten suussa ne vääntyvät muotoon "hakka". Tuossa juuri syönnin päätteeksi toinen tytöistä juoksenteli pitkin kämppää huutaen perääni "isi hakkaa!, isi hakkaa!" Toivottavasti ei yleisillä paikoilla ala tehdä mieli "hakkoja"...

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marraskuun synkkyyteen tuo piristystä Kuukauden Tähtihetket! Mukana ovat Ihanasti Sopiva, Hurlumhei, (K)Akkavalta, Sattumia ja suklaarakeita, Jyllannin Suomineito, Elämältä kaiken sain ja Colour Outside the Lines!

"Mikä jengi tuolla on?" 5-vuotias kysyi täyden bussipysäkin nähtyään.

Meidän 1v10kk tyttö selaili lelulehteä ja hihkaisi "ISI!, ISI!" ja osoitti Darth Vaderin kuvaa. 

6-vuotias on opetellut Suomen kansallisasioita. Kansalliskivi oli kuulemma kranaatti ja kansalliskarkkia hän jäi miettimään.

4-vuotias poika kertoi minulle tänään, että hänelle tulee kohta Pasu ja Pisu kylään. Kesti hetken tajuta, että kyse on vessahädästä eikä mielikuvitusystävistä.

3-vuotias jutteli: Pappa on fiksu ja osaa kaikenlaista. Isäkin osaa syödä toisten lautaset tyhjäksi!

Kaksvee on oppinut sanomaan: "Joojoo." Käyttää sitä mm. kun on puuhaamassa jotain, eikä halua keskeyttää. "Joojoo, äiti. Minä tulen ihan kohta." 
Mistähän lie oppinut....? (Saattaa olla, että äidiltään.)

4-vuotias oli sanellut Isänpäiväkorttiin "isillä on ruskee tukka ja monia hienoja paitoja. Sen lempiruoka on spagetti. Me leikitään halinalleja."

Olimme ajamassa mökiltä kotiin, kun takapenkillä alkoi kiista siitä, kuka pääsee vielä kauppaan mukaan. 7-vuotias totesi pikkusiskon olevan "kypsä" jäämään jo kotiin, johon 5-vuotias sisko totesi alahuuli väpättäen: "Eiku mä oon kyllä ihan raaka." Etupenkillä jouduimme puremaan hetken huulta ennen kuin pystyimme vakavasti jatkamaan asian selvittelyä.

Eräs ilta meillä oli iltanukutuksen aikaan väittely klassisesta teemasta :
Ask: Niin mutta pojat on parhaat!
Minä: No kyllä tytöt on parhaita!
Ask: Eipähän! Pojat on parhaita!
Minä: Tytötpäs!
Ask: Mutta pojat on isommat!
Minä: Mutta tytötpä osaa tehdä vauvoja!
Ask mietti hetken ja nosti taas nyrkkinsä ilmaan voiton merkiksi:
Ask: Mutta pojat on parhaita vauvoja!

Kuumeinen kaksvee keskellä yötä: "Minä haluan unilelun! Minä haluan sen hiivven, jolla on ihot haaavvet! Eiku minä haluan Yhmä Haun! Eiku minä haluan äitin. Äiti on minu unilelu."

Tähtihetkeni oli ehdottomasti maanantaiaamulta: nukuin yöllä hädin tuskin ollenkaan kuten yleensäkään miehen yövuoron vuoksi. Mutta sitten kun nukahdin niin heräsin voimakkaaseen närästyskohtaukseen raskauden vuoksi. Eipä siinä kauaa mennyt kun koira herätti retkeilyllään ympäri asuntoa. Sitten saapui esikoinen viereeni ison leluarsenaalin kanssa. Aamulla heräsin pikkuauto "takavaossani" ja tennispallo haaravälistä. Oli tosi freessi olo!

Kuukauden Tähtihetket on Vauva.fi:n blogiyhteisön hauskimmat jutut lapsiarjesta, lasten suusta, puolison suusta, parisuhteesta jne... Voit lähettää omia hauskoja juttujasi meille julkaistavaksi, Kuukauden Tähtihetket tulee aina joka kuun viimeinen perjantai!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Blogiyhteisön lokakuun Tähtihetkissä ovat mukana Etä-äiti, Ihanasti Sopiva, Hurlumhei ja En kuvitellut kolmea! Hauskaa viikonloppua <3

Neljävuotias osoitti jotain rakennusta matkalla päiväkotiin: "Äiti, mikä toi on?" "Öö, en tiedä". 4-v: "Mutta isä tietää, kun se on sähkömies ja se tietää kaiken rakennuksista ja miten kaikki toimii!"

Kolmevuotias: "Ei äiti ole ihminen, äiti on äiti. Paljon enemmän!"

Kaksvee pääsi papan kanssa Prismaan leluostoksille. Olimme sopineet, että saa yhden Ryhmä Hau -figuurin. Se ei oikein riittänyt, olisi halunnut kaksi. Lopulta argumentoi: "Mutta pappa, kakki on ykki." Tämä vakuutti papan, joka heltyi ostamaan kaksi!

Viisivuotias kaatui juostessaan. Neljävuotias tuli lohduttamaan: "Mä tiedän, miten sua sattuu. Nää on näitä kasvukipuja."

Eskarilaisen mielestä Anniina Balleriina on ihana, kun siinä on aina sitä itsevarmuutta. Kun kysyin, mitähän se itsevarmuus mahtaa tarkoittaa, eskarilainen totesi, että sellaista ihanuutta. Onhan se sitäkin!

Tultiin juuri kaupasta. Takapenkillä herra 3-v. huokaisi kovaan ääneen: "Huh-huh, taas on yksi iso päivä putkassa. Ihan järkyttävää!" Toisen näistä tunnustan omaksi vakiolauseekseni. Putkassa meillä ei ole ollut kukaan!

Neljävuotias alkoi laulaa ja leikkiä bussilaulua. Pyöriä pyöritellessä käsi osui seinään. Sekunnin ajaksi suupielet kääntyivät alas, mutta sitten ilme kirkastui ja tyttö totesi: "Pyörä meni rikki!"

Lämmitin lapsille ruokaa ja kun mikro kilahti, olin menossa aukaisemaan jääkaapin ovea. Tajusin kuitenkin, että tuskin se lämmitetty sapuska siellä on!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Syyskuun Tähtihetkissä ovat mukana Hurlumhei, Etä-äiti, Ihanasti Sopiva sekä Hennan mutsiblogi! Mukavaa viikonloppua <3

Teinipoika: tehtäskö äiti ruokatrehvit. Mulla on vain ranskalaisia ja kasviksia. Niistä ei riemukasta ruokaa saa. Ja nyt tekisi mieli riemukasta ruokaa.

Imetettävä kaksvee ilmoitti, että ei tule äidiltä maitoa. "Tihuvettä" kuulemma tulee ja se on hyvää. Onkohan jo kyseessä vierotusmaito vai mikä...?

Tuo samainen imetettävä kaksvee oli mummilassa hoidossa. On tottunut saamaan rintaa iltasadun aikaan. Oli sitten mummiltaan kysynyt: "Mummi, onko tinulla tihhiä?"

Leikki-ikäinen poika: Minulla on äiti iso pippeli housuissa. Onko sinullakin? 

Viisvee eskarilainen sai tuliaiseksi paidan, jossa viikinkiprinsessan kuva. Puki päälleen, katsoi kriittisesti peilistä ja totesi, että muuten kiva, mutta kuvasta ei tykkää. Vaihtoi toisen paidan eskariin. 
Eskarin jälkeen totesi muina viisivuotiaina, että "mä lupasin mun kavereille laittaa huomenna sen viikinkiprinsessapaidan". Niin se mieli muuttuu...

Meillä menee näillä rakkausjutuilla tämä: "Mä en oo vielä päättäny, ketä mä rakastan tällä viikolla. Autatko mua?" - 3v

Taapero hykerteli onnesta saadessaan Precosa-jauhetta aamupuuronsa päälle. Vanhemmat pohtivat, että onkohan hän liian kovalla komennolla mitä herkkuihin tulee. Seuraavana päivänä äiti haki taaperolle ison suklaacookien kaupasta!

Eskarilainen laulaa "Mun on pakko perkkaa, et mä saisin pyrkkaa". Hiukka rupesi äitiä naurattamaan...

3-vuotias ei osannut vastata kysymykseeni. Vastaus olikin: "no, onneksi se menee itellään (itsekseen)" 

Isäni eli lasten pappa soitti ja juteltiin niitä näitä, kunnes sanoin, että täytyy lähteä hakemaan lapsia päiväkodista! "Joo lähde ihmeessä, ettei kukaan muu ehdi ennen! Nehän on kuitenkin niin mukavia lapsia!"

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram