Kirjoitukset avainsanalla tyttöjen ilta

Viime viikolla minusta tuli 36-vuotias (täytyykin siis muokata blogini kuvausteksti)! Sain anopilta yhtä monta ruusua. Sesse totesi, että ihan liikaa kukkia! Mä sanoin että niitä nyt vaan on niin paljon kun äiti täytti niin monta vuotta! Pidin viikonloppuna pikkujoulut parhaille tyttökavereilleni. Isäihminen lähti lasten kanssa mummulaan ja mä hääräilin yhden ystäväni kanssa keittiöhommissa. Tarjolle tehtiin vihersalaattia, tonnikalapastasalaattia ja vaaleita mokkapaloja. Kun vieraat olivat päässeet paikalle, juotiin kuoharit (vaikkakin isäni on sitä mieltä, että kuuluu sanoa kuohkari, sillä kuohari on se joka vie eläimiltä pallit veks)!

Ohjelmassa oli hiukan modifioitu versio Trivial Pursuitista. Otetaan siis pelilauta. Tarvitaan niin monta pelinappulaa kun pelaajia on eli varanappuloita voi ottaa vaikka Aliaksesta - kaikiltahan löytyy kotoa Alias! Noppaa heitettiin normaalisti, mutta kysymysruutuun päästessään piti vastata johonkin seuraavista:

1) mikä on nolointa mitä sinulle on sattunut?

2) mitä muut eivät vielä sinusta tiedä? (tämän keksin syksyisestä haasteesta 10 asiaa joita et minusta tiennyt!)

3) totta vai tarua? Keksi joku tarina ja muut arvaavat onko se totta vai ei!

Välillä mentiin aika vakaviin aiheisiin, mutta pääasiassa kertomukset nauratti, vielä seuraavanakin päivänä.

Niin ja tuosta vanhenemisesta vielä – pitäisikö tässä pukata joku ikäkriisi päälle? Meinaan mulla ei ainakaan pukkaa. Ei ole koskaan pukannut. Joku on joskus kertonut, että itki koko päivän kun täytti 30. Tuntuu, että tuo 30 on ollut monelle jotenkin maaginen ja traaginen ikä. Silloin pidetään itseä jo toooosi vanhana. Mä en pidä itseäni vieläkään vanhana. Päinvastoin, mä odotan jopa innoissani, mitä kaikkea tulevat vuodet tuo tullessaan. Mulla on jo ihan loistava idea siihen, miten tulen juhlimaan 40-vuotissynttäreitäni – omasta mielestäni loistava!

Mulle marraskuu on aina ollut siitä kiva kuukausi, että omat synttärit osuu siihen. Nykyään marraskuussa juhlitaan tietysti meidän Poitsua (päätin muuten, että pojan bloginimi on Poitsu). Siskontyttöni on syntynyt myös marraskuun alussa. Lisäksi marraskuussa on mun ja Isäihmisen tapaamisen vuosipäivä sekä appivanhempien hääpäivä. Eli ihan sama miten pimeää, märkää, loskaista, kylmää on, kuules marraskuu! Sä et ainakaan mua masenna!

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käytiin likkaporukalla katsomassa vasta ensi-iltaan tullut Teit meistä kauniin. Illan kulku meni niin, että otettiin bussi Tampereelle - tässä meidän kylällä kun ei ole elokuvateatteria. Osa porukasta tuli suoraan Plevnaan. Haettiin varatut liput, karamellit ja muut leffaeväät, nopeimmat kiskaisivat yhdet juomat Plevnan terassilla. Meitä oli kymmenen muijaa, mikä on mielestäni hyvä saldo, kun 12 kutsutusta vain kahdella oli jo muita suunnitelmia samalle illalle!

Leffan jälkeen suurin osa porukasta jäi vielä muutamalle - ja taas muutamalle siiderille. Monta kertaa illan aikana puhuttiin, että miten kivaa oli lähteä ja miksei tätä tehdä useammin! Tällaiset illat jäävät usein vain puheen tasolle. Onhan tässä itse kullekin viime vuosina tapahtunut kaikenlasta. On menty naimisiin, saatu lapsia, ostettu koteja, remontoitu, opiskeltu, työskennelty ja koettu rankkojakin asioita. Todettiin, että ei tällaisen illan järjestäminen kuitenkaan niin monimutkaista ole!

Illan toteutus meni suunnilleen näin - joku ehdotti tätä elokuvaa ja samalla paria päivämäärää. Muutama muu kommentoi, että 10. päivä on sopiva. Tehtiin Facebookiin tapahtuma, johon sai kutsua tuttuja naisia. Kun näytöksen liput tulivat myyntiin, yksi varasi sen verran lippuja, mitä tapahtumaan ilmoittautuneita oli. Ja that's it! Ilmaannuttiin paikalle, katsottiin leffa - mikä oli muuten tosi hyvä - ja jatkettiin siitä.

Elokuvailta on loistava vaihtoehto, kun porukassa oli sellaisia, jotka eivät toisiaan tunteneet tai olleet pitkään aikaan nähneet. Jos ei mitään muuta jutunjuurta olisi syntynyt, niin ainakin elokuvasta olisi voinut puhua. Eilen tosin ei ollut sitä ongelmaa, etteikö keskustelua syntynyt muutenkin. Tuli juttua myös siitä, miten illan mittaan väkisin hiipi mieleen hienoinen syyllisyydentunto. Siitä, ettei ollut perheensä kanssa, vaan istui täällä pubissa ystävien kanssa.

Mä olin ajatellut, että lähtisin kotiin siinä kymmenen maissa. Ja arvelin että leffa loppuu seitsemän aikaan eli jäisi kolme tuntia aikaa viettää kamujen kanssa. Mutta annas olla, kello oli yhtäkkiä puoli yksitoista, eikä olisi millään halunnut lähteä! Ja kyse ei ole siitä, etteikö kotona pärjättäisi. Mieheltä oli tullut jo puoli kahdeksalta viestiä, että mukulat nukkuu, niinkuin ne aina tekee, ihan joka ilta! Perhe oli minut vienyt bussiasemalle neljän maissa ja lähteneet mummulaan, eli enhän minä nyt niin montaa tuntia ollut heistä erossa. Samalla kannustettiin toista äitiä, jolla on melko samanikäinen vauva kun meidän poika, että kyllä ne pärjää siellä isän kanssa, tekee vaan hyvää molemmille ja kaikille!

Miksi tällaisesta irtiotosta tuntee niin suurta syyllisyyttä? Tunteeko isät samalla lailla? Tuntuu nääs, että miehillä noita saunailtoja sun muita on ollut useamminkin! Mitä pahaa siinä on, että äitikin lähtee välillä tuulettumaan, vaikka menisi reilusti seuraavan päivän puolelle.  Kuitenkin suurimman osan ajastaan viettää yhdessä perheensä kanssa! Mä tulin kotiin puoli kahden maissa. Ja loppuillan join alkoholittomia eli tänään olo on ihan loistava, ei pahemmin edes väsytä. Eikä se syyllisyydentuntokaan enää paina! Seuraava leffailta olisi tiedossa marraskuussa, kun ensi-iltaan tulee, jälleen kerran kotimainen elokuva, Luokkakokous 2!

Jos haluat sähköpostiisi ilmoituksen uudesta blogikirjoituksesta, tee näin: rekisteröidy, kirjaudu ja klikkaa Seuraa tuolta meikäläisen profiilikuvan alta! Voit seurata blogia myös Facebookissa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram