Kirjoitukset avainsanalla Elämä

Aika menee liian nopeasti. Miksi? Mihin nähden liian nopeasti? Jos aika menisi hitaammin, niin mitä sellaista tekisit, mitä nyt et tee? Ja miksi et tee sitä nyt?

On muutamia mantroja tai kliseitä tai miksi niitä nyt kutsuisi, mistä mulla menee kylmät väreet. ”Aika menee liian nopeasti” on yksi niistä! Vai otanko tämän(kin) asian liian kirjaimellisesti. Tarkoittaako kukaan sitä tosissaan, vai onko se vain jotain mitä nyt kuuluu sanoa tietyn iän tai elämänvaiheen kohdalla!

Aika menee toki nopeasti, sehän on ihan fakta. Mutta se, meneekö se liian nopeasti, onkin toinen juttu. Jos saa keskittyä niihin asioihin, mitkä ovat tärkeimpiä juuri sillä hetkellä, mitä sitten, vaikka aika kuluu nopeasti. Jos tekee asioita, mistä oikeasti tykkää ja nauttii!

Viime syksynä olin töissä muutaman kuukauden ja jossain kohtaa alkoi olla sellainen olo että olen väärässä paikassa. Olen jossain muualla kuin missä minun pitäisi olla. Tunsin itseni riittämättömäksi sekä töissä että kotona. Työ onneksi loppui määräaikaisuuden päättyessä. Tietynlainen riittämättömyyden tunne tosin jäi, se ei kai poistu koskaan.

Yksi ajatus äitiydestä minulla oli ennen lasten saamista. Sellainen ajatus että haluan olla mahdollisimman paljon yhdessä lasteni kanssa. Viikot ja vuodet kuluvat ja lapset kasvaa, joten tulee aika, jolloin lapset eivät enää tarvitse minua niin paljoa. Tulee jopa aika, jolloin lapset eivät halua enää olla niin paljoa minun kanssani. Joten nyt kun heillä ei ole vaihtoehtoja, otan tästä ajasta kaiken irti!

Mun mielestäni aika menee juuri sopivalla nopeudella. On minullakin asioita mitä haluaisin tehdä enemmän, mutta uskon että niidenkin aika tulee. On haaveita, mitä haluan toteuttaa, mutta niillä ei ole juuri nyt kiire. Onni on tässä ja nyt! Huh, kauhea klisee tuokin, melkein vähän oksensin suuhuni…

Onni on siinä, että saan olla lasteni kanssa kotona. Ja siinä, että lapset ovat juuri tuon ikäisiä, mitä ovat. Meillä ei ole kiire. Voidaan osallistua tai ehdottaa leikkitreffejä, mutta ei ole pakko. Tietysti välillä on hyvä saada vähän hengähdystaukoja, mutta lähinnä tarkoitan, että työelämään paluulla ei ole kiire.

Tässä on juuri nyt hyvä olla. Vaikka se aamupuuron keittäminen tympii aina välillä, olen todennut että tällä hetkellä en tekisi mitään muuta mieluummin!

 

Jk. Käy lukemassa miten Älyllistä Äitiyttä-bloggaaja päätti aloittaa Nytku-elämän!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram