Kirjoitukset avainsanalla ruoanlaitto

Tiedättekö ne ruokaohjeet missä sanotaan, että valmistusaika 15 min. tai 25 min. ja niin edelleen. Eli jos ohjeessa lukee, että 30 min. ja mies pääsee töistä klo 16, niin alat laittaa ruokaa klo 15.30 ja samalla hetkellä kun mies kääntää avainta lukossa - tadaa - ruoka on valmis! Ja lapset iloisia ja vaimo hymyilee ja keittiö kiiltää ja ruoka on vielä hyvääkin.

No, oletteko koskaan testanneet kauanko aikaa todellisuudessa menee. Aikaa siitä, että alat koota tarvikkeita, huomaat, että jotain puuttuu ja mietit, mitä tilalle. Alat kokata ja vauva alkaa kitistä. Viet vauvaa nukkumaan ja jatkat kokkausta. Likka kaataa vesikannun pöydälle ja lattialle, luuttuat ne ja jatkat. Käyt hyssyttelemässä vauvaa, käyt itse pissalla, likan vaippa on litimärkä, vaihdat sen. Sitten hän vaatii tablettia, annat palapelin tai kirjan. Hän haluaa auttaa, annat kattilan ja kauhan, jolla saa kolistella. Lopulta keittiössä kitisee kaksi lasta ja äitillä on hermo loppu.

Pilkkomisessa menee ihan hirveästi aikaa. Raastamisessa myös. Olen tehnyt muutaman kerran porkkana- tai kasvispihvejä - itse - koska kunnon äitihän ei eineksiä käytä! Olen tehnyt kalapuikkoja itse - niitä ei meillä kovin usein syödä. En ole vielä törmännyt hyvään porkkanapihviohjeeseen. Sain äidiltäni lettupannun, mutta kyllä ne pihvit siinäkin murenee ja on yhtä hankalia kääntää kuin tavallisella pannulla.

Ja mikä siinä on että viikon ruokalistaa on ihan hirveän vaikea keksiä. Jossain vaiheessa yritin matkia päiväkotien ruokalistaa. Ei se onnistunut. Sitten yritin suunnitella itse tyyliin liha-kana-kasvis-kalaruokaa vuorotellen. Tällä hetkellä laitan joka päivä kalenteriin, että mitä ruokaa on ollut. Voi sitten myöhemmin katsoa että mitä on syöty, mistä perhe on pitänyt ja mitä ei ainakaan taas tällä viikolla syödä. Ja kyllä, meillä syödään aika paljon myös eineksiä.

No niin, kello tulee 16, mies tulee kotiin ja alkaa ihmetellä, että "etkö sä ole samalla siivonnut kun kokkaat. Ei siinä kauaa mene ku laitat astiat koneeseen!" Heität häntä lettupannulla ja lähdet ovet paukkuen. Aikaa kulunut tunti ja 14 minuuttia.

Huom! Tätä kirjoitusta tehdessä ei ole vahingoitettu ihmisiä, eläimiä eikä lettupannuja. Ja pikkuriikkisenä yksityiskohtana mainittakoon, että meidän perheen isä tekee n. 55%-75% ruoista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram