Kirjoitukset avainsanalla jouluvalmistelut

Meidän perheen jouluvalmistelut, kuten vähän kaikkien muidenkin juhlien valmistelut, on melko minimaaliset. Joulukuussa on ollut muutenkin kaikenlaista hässäkkää - on harrastusten päättäjäisiä, pikkujouluja, päiväkodin joulujuhla, joulumyyjäiset sun muut! Tässä listassa on lueteltu osuvasti ne asiat, mitä minäkään en tee - en tänä jouluna, en viime jouluna, enkä varmaan ensi joulunakaan!

Tässä lyhyt lista siitä, mitä kuitenkin olen tehnyt:

Askarrellut ja lähettänyt joulukortteja - kortteja on kiva saada ja olen jo vuosien ajan niitä lähettänyt! Täällä kerroin, miten meillä oli sopivasti luppoaikaa niin, että teimme kortit jopa itse. Meidän perheen joulukorttirahat menee siis juuri niihin - joulukortteihin. Toki olemme tehneet lisäksi lahjoituksia hyväntekeväisyyteen!

Lahjoittanut hyväntekeväisyyteen - vein meidän, sekä parin muun perheen puolesta lahjoituksen Hope-yhdistykselle vähävaraisia perheitä varten! Lisäksi kartutin ystäväperheen lapsen luokkaretkikassaa ostamalla oppilaiden taiteilemia, vuoden 2017 seinäkalentereita. Kalenterit toimivat joululahjana lähipiirin aikuisille. Lahjojen ostamisessakin mun mottona on less is more!

Ostanut joululahjoja - muille, paitsi aikuisille (jos noita kalentereita ei lasketa). Ja muille paitsi omille lapsille! Aikuisten kesken ollaan vähän yhteisesti sovittu, ettei ostella toisillemme. Ja omat lapset tulevat joka tapauksessa saamaan tarpeeksi lahjoja. Mä olen omille lapsille ostanut joulusta muistoksi jonkun kuusenkoristeen. Ensimmäisinä jouluinaan se oli sellainen Baby's 1st Christmas-pallo ja sen jälkeen joku muuten vähän erikoisempi koriste. Katsotaan nyt kuinka monta joulua tätä perinnettä jatkan!

Vieraillut vanhainkodilla - osallistuimme kahden muun äidin ja yhteensä neljän lapsen kesken vanhainkodin joulujuhlaan. Esitimme muutaman joululaulun ja kahvittelimme vanhusten seurassa! 

Käynyt ruokaostoksilla - saamme joulupäivänä vieraaksi äitini ja siskoni lapsineen! Olemme suunnitelleet englantilaistyyppisen menun kalkkunoineen sun muine lisukkeineen. Keittiössä häärääminen on Isäihmisen lempipuuhia, joten mulle ei tämäkään aiheuta stressintynkää.

Suunnitellut ohjelmaa aatoksi - aattona pääsemme ruokailemaan valmiiseen pöytään mummulassa! Sitä ennen olen ajatellut, että saunotaan, käydään hautausmaalla, katsellaan ehkä Joulurauhan julistus - pääasiassa ollaan vaan. No, okei, tänään jäi hiukan siivous kesken, joten luultavasti imuroin toisen puolen kämpästä ja pyyhiskelen pölyjä Sessen kanssa!

Oikein rentouttavaa ja mukavaa joulua kaikille <3

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram