Kirjoitukset avainsanalla hoitovapaa

Olen nauttinut täysin siemauksin taas kotiäitiydestä. Parhaimpina aamuina lojutaan petissä yli kahdeksaan, yöppärit riisutaan vasta ysin jälkeen, huonolla kelillä ei nenää ulkona näytetä. Päivät kuluu nyt jopa nopeasti, kun lapset on yksi- ja kolmevuotiaat. Kuopus oli 10 kk:n ikäinen vauva kun syksyllä aloitin työt. Nyt hän on jo 14 kk:n ikäinen taapero, mennä viipottaa, ottaa ensimmäisiä askeleitaan, ei ihan vielä rohkeus riitä kävelemään. Siskonsa oli juuri tämänikäinen kun alkoi kävellä. Mutta mikä kiire tässä on, valmiissa maailmassa.

Voisi sanoa että mulla oli jo lapsia ikävä. Olin töissä päiväkodissa ja pari kertaa oli sellainen olo, että olen väärässä paikassa, kotona mun pitäisi olla. Lapset olivat kyllä kotona, isänsä kanssa, joten erittäin hyvässä hoidossa tietenkin! Monta viikkoa ennen työpätkän loppumista aloin jo odottaa, että koska tämä loppuu. Päiväkotityö tässä mittakaavassa ei taida enää olla mua varten. Mieluummin valitsisin vaikkapa leppoisan koulukuraattorin työn!

Vaikka eipä mulla ole mikään kiire tästä duunista mihinkään muuhun työhön! Rahallinen korvaus tosin on mitätön, työajoista ei neuvotella, ne on 24/7, ruoka- ja kahvitauot – mitä ne on? – jos siis haluaa nauttia ruoan ja kahvin suht lämpiminä! Tämä kuva tiivistää hyvin asian!

Toisaalta tämä työ mahdollistaa sen, että saan aika vapaasti päättää työpäivieni sisällöstä – hemmotella itseäni kasvonaamiolla aamun alkajaisiksi, kahvitella ystävien kanssa tai vaikka lähteä kirpparikierrokselle! Kunhan on ensin muistanut mammayhdistysasiat, kodin järjestämisen ja siivoamisen, pyykit, tiskit, ruoan ja jotain muuta, mitä juuri nyt en muista!

Rentouttavaa vuoden alkua kaikille!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram