Kirjoitukset avainsanalla 10vuodenhaaste

Mitä minulle on tapahtunut ensimmäisen ja viimeisen Facebook-profiilikuvan välissä:

2008

Ensimmäinen profiilikuvani on otettu ystäväni polttareissa. Pukeuduimme rock-bändiksi ja lähdimme Turun yöhön. Night Club Börsissä joku mies tuli juttelemaan minulle ja ystävälleni. Hän katsoi kampaustani ja kysyi "Onko toi sun oikea tukka?" Vastasin että "On". Hän kysyi: "Saanko koskea siihen?" No, on sitä kai erikoisempiakin kysymyksiä tullut Turun yössä!

Vuonna 2008 opiskelin Turun Amk:ssa sosinomiksi. Syksyllä irtisanouduin Hesburgerilta, jossa olin aloittanut työt 10 vuotta aikaisemmin, lähihoitajaopintojen ohella. Jouluaattona erosin silloisesta poikaystävästäni. Opiskelukavereille kertoessani yritin keventää juttua toteamalla, että "Se sitten jätti mut, juuri kun olin tehnyt uuden vuoden lupauksen olla parempi tyttöystävä".


2009

Vietin jonkin verran aikaa pääkaupungissa, tapaamassa potentiaalista poikaystäväehdokasta. Erään baari-illan jälkeen kebabjonossa tuo ehdokas alkoi puhua sormuksista ja minä totesin, että nyt ollaan hieman eri leveleillä tässä suhteessa. Pikkuhiljaa lopetin suhteen, joka lopulta ei oikeastaan kunnolla edes alkanut.

Marraskuussa, pari viikoa ennen 29-vuotissynttäreitäni, lähdin vuorokauden varoitusajalla laivaristeilylle. Tuolla risteilyllä tapasin miehen, joka tässä blogissa tunnetaan nimellä Isäihminen! Joulukuussa valmistuin (jonkin ihmeen kaupalla) sosionomiksi ja samana päivänä kun hain tutkintotodistuksen, lähdin kahden viikon matkalle Mosambikiin. 


2010

Heti vuoden alussa aloitin työt ammattikoulussa opinto-ohjaajan sijaisena. Tammikuussa juhlin valmistujaisiani ja Isäihmisen kanssa todettiin, että taidetaan seurustella. Asuimme eri paikkakunnilla joten viikonloput meni reissatessa. Kesällä teimme ensimmäisen ulkomaanreissumme Garda-järvelle Italiaan. Yhtenä päivänä lähdimme polkupyöräretkelle, ajelimme vähän harhaan ja paluumatkalla satoi kaatamalla. Isäihminen polki vierelleni ja kysyi: "Mennäänkö kihloihin?" Vastasin, että: "En mä halua kihloihin vaan naimisiin!" (Olin ollut jo kerran kihloissa, 10 vuotta aikaisemmin). Loppuvuonna pidin 30-vuotissyntymäpäiväkekkerit ja sain Isäihmiseltä lahjaksi matkan New Yorkiin.


2011

Vuoden alkajaisiksi pakkasin kimpsuni ja muutin Pirkanmaalle, Isäihmisen yksiöön. Helmikuussa teimme New Ýorkin-reissun. Kevään aikana sain töitä ensin lastentarhanopettajan sijaisena ja myöhemmin sosiaaliohjaajana. Kesällä lomailimme Tornionjoen varrella sukumökillä, kun Isäihminen sanoi, että "Lähdetään sitten niitä sormuksia ostamaan!" Niin tehtiin ja kihlajaispäiväksi tuli 3.7.2011. Samana päivänä aloimme rustata vieraslistaa ja päätimme pitää häät seuraavana kesänä.


2012

Alkuvuosi meni häitä suunnitellessa ja häät pidettiin kesäkuun alussa. Vieraita oli hieman alle 130 ja häämatkalle lähdettiin Mallorcalle. Isäihminen laittoi yksiönsä myyntiin ja elokuussa löysimme ja ostimme ensimmäisen yhteisen kotimme, rivitalokolmion. Marraskuussa, kolme päivää 32-vuotissyntymäpäiväni jälkeen, tein positiivisen raskaustestin.


2013

Vauvan odotus oli tietysti uutta ja ihmeellistä, mutta toisaalta voin koko raskausajan niin hyvin, ettei aina edes tuntunut siltä, että olisin ollut raskaana. Sesse syntyi elokuussa, samana päivänä kuin siskoni on syntynyt. Syksyksi olin ilmoittanut meidät vauvahierontakurssille ja synnyttäneiden joogaan, sillä tiesin, etten tule juuri viihtymään kotona. Erään foorumin kautta tutustuin muutamaan muuhun kotiäitiin ja heistä löytyi erityisesti yksi ihminen, josta on tullut minulle läheinen ystävä.


2014

Kaipailin jotain harrastusta ja aloitimme Sessen kanssa vauva-uinnissa. Sosiaaliohjaajan määräaikainen työsuhteeni (johon en siis palannut) päättyi kesällä ja syksyllä minua pyydettiin kuraattorin sijaiseksi yläkouluun. Isäihminen jäi hoitamaan Sesseä kotiin. Sekä itse työ että työpaikka oli yksi parhaimmista missä olen ollut.

2015

Olin junaillut Isäihmisen tietämättä hänelle 30-vuotissyntymäpäiväyllätystä ja se toteutui niin, että lähdimme kahden ystäväpariskunnan kanssa Lontooseen. Opin ainakin sen, että Isäihminen ei pidä yllätyksistä! Englannissa odotettiin tuolloin kuninkaallista vauvaa ja Harrod’silta ostin The Royal Baby-mukin. Minusta se oli kiva muisto vuodesta, jolloin myös meidän perheeseemme syntyi toinen lapsi. Poika syntyi marraskuussa, tasan kolme viikkoa ennen kuin täytin 35 vuotta.

2016

Sesse sai kerhopaikan joten arki pyöri häntä viedessä kerhoon kahtena päivänä viikossa. Lisäksi meillä oli melko aktiivinen WhatsApp-ryhmä 2015 syntyneiden äideille ja tapaamisia vähintään kerran viikossa. Keväällä elämääni tuli kaksi uutta juttua, kun pääsin asuinpaikkakunnallamme toimivan mammayhdistyksen hallitukseen sekä Vauva.fi:n blogiyhteisön jäseneksi. Syksyllä tein kolmen kuukauden keikan lastentarhanopettajan sijaisena ja Isäihminen oli hoitovapaalla.

2017

Olin jälleen työtön työnhakija ja minut valittiin työnhakuvalmennukseen. Totesin, etten välttämättä valmennuksia kaipaa ja löysinkin itse itselleni työpaikan. Se oli jälleen määräaikainen, mutta sain sovittua 50% työajasta, jolloin sain osittain jatkaa vielä kotiäitiyttä. Lapset aloittivat osa-aikaisen päivähoidon päiväkodissa.


2018

Kesällä elämämme mullistui aikalailla ja yksi viime vuosien suurimmista haaveistani toteutui. Muutimme Pirkanmaalta Länsirannikolle, synnyinkaupunkiini. Ehdin asua muualla melkein 20 vuotta, mutta olin tajunnut, että tämä on se paikka, missä haluan lapseni kasvattaa. Uskoisin, että Isäihminen alkaa pikkuhiljaa viihtyä ja päästä jyvälle tästä satakuntalaisesta mielenmaailmasta. Viimeisin profiilikuvani on otettu koulutusreissulla Helsingissä, hotellihuoneen ikkunan edessä. 

Lue myös, mitä on tapahtunut Etä-äidille, Koti-Iskä88:lle ja Sateenkaarifaijalle vuosikymmenen aikana!

Blogiani voi seurata Facebookissa ja Instagramissa :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram