Kirjoitukset avainsanalla pinnasängystä pois

Mä olen jo jonkin aikaa toivonut, että Pojan pinnasängystä poistetaan muutama pinna. Niin, että Poika pääsee itse sänkyyn ja sieltä pois. Tarkoitus olisi, että pikkuhiljaa, kun Poika tottuu jäämään sinne sänkyyn, voidaan alkaa harkita kerrossängyn hankkimista lapsille. Tämä on nyt ensimmäinen askel kyseisessä prosessissa.

Se, että lapsi pääsee itse pois sängystään, tulee olemaan iltaisin nukuttamisen kannalta haasteellista. Testi alkoi eilisiltana. Luin iltasadun Sessen sängyssä ja Poika oli sylissäni. Sadun jälkeen laitoin cd:n päälle ja annoin Pojalle kirjan sänkyyn. No, eihän tämä siellä pysynyt!

Muistin jostain ohjeet, joiden mukaan pari ensimmäistä kertaa, kun lapsen joutuu palauttamaan sänkyynsä, pitää sanoa tiukasti, että ”nyt nukutaan!”. Sen jälkeen lapsi vaan palautetaan, eikä sanota mitään. Eilisiltainen tilanne oli lopulta se, että molemmat lapset villitsivät toisiaan. Yritin vedota Sesseen ja siihen, että isona tyttönä tämän pitäisi näyttää esimerkkiä pikkuveljelleen.

Ei toiminut! Kumpikin piti jotain ihme älämölöä ja Poika ramppasi olohuoneen ja lastenhuoneen väliä. Kun tätä oli kestänyt 20 minuuttia tai vähän päälle, käänsin Pojan sängyn niin, että pinnoissa oleva aukko oli seinää vasten – eli pakotie tukittu. Huutohan siitä tuli!

Seuraavana aamuna toteutui kuitenkin se, mikä minua pohjimmiltaan tässä koko prosessissa motivoi. Kun Poika pääsisi itse pois sängystä, minä saisin itse jäädä vielä pariksi minuutiksi makoilemaan. Kunnes olisi pakko nousta vaihtamaan Pojan vaippa.

Aamulla Sesse sipsutti meidän makuuhuoneen ovelle. Sanoin, että ”käy siirtämässä Pojan sänkyä niin että se pääsee sieltä pois”. Likka teki työtä käskettyä ja me Isäihmisen kanssa vaihdettiin hymyjä, kun saatiin vielä pötkötellä ja kuunneltiin, miten Sesse ohjeisti ”tuu vaan, nyt sä pääset sieltä, hyvä!”

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram