Kirjoitukset avainsanalla vähemmän kemikaaleja

Ennen kuin me Isäihmisen kanssa oltiin alettu edes keskustella perheen perustamisesta, luin artikkelin siitä, miten meikkien kemikaalit ja myrkyt saattavat olla haitallisia sikiölle. Jotenkin tuo artikkeli oli jäänyt alitajuntaan ja ensimmäisen raskauden aikana päätin jättää ihonhoidossa turhat kemikaalit pois ja aloin lotrata esim. erilaisilla ruokaöljyillä.

Kokeilujen kautta löytyy sopivat öljyt omalle iholle

Meikin (jonka nykyään teen luonnonkosmetiikan tuotteilla) puhdistukseen käy oikeastaan mikä tahansa ruokaöljy. Jos kasvot puhdistaa kuten minä, eli iltaisin suihkussa, öljyt eivät välttämättä ole järkevin vaihtoehto, sillä kylppärin lattian ne kyllä liukastaa aika tehokkaasti! Tästä syystä otin kokeiluun kasvojen puhdistuksessa Meinebase-suolan, mutta luultavasti yritän löytää vielä jonkun vaivattomamman puhdistusmenetelmän.

Silmämeikin poistoon olen todennut parhaaksi ja hellävaraisimmaksi manteliöljyn. Vedenkestävän meikin poistossa joudun turvautumaan Santen meikinpoistoöljyyn.

Yövoiteeksi käy kesällä kookosöljy. Kuivemmalle talvi-iholle levitän shea- eli karitevoista ja oliiviöljystä tehdyn seoksen. Tämä kombo mulla on käytössä myös vartalovoiteena ja jalkarasvana.

Kookosöljyllä voi periaatteessa korvata aurinkovoiteen, siellä se sisältää suojakertoimen. Kovin kauaa en uskaltaisi tämän turvin olla auringossa ja lapsille olen levittänyt korkeinta suojakerrointa mitä löytyy! Ja suojannut vaatteilla ensisijaisesti.

Teepuuöljyä ei käytetä ruoanlaitossa, mutta finnien täsmähoitoon se on mainio aine. Kostutetulle vanulapulle pudotan 1-2 tippaa ja sitten pyyhkäisy.

Sen lisäksi että öljyt ovat turvallisia käyttää ihon ja koko kehon kannalta, ne kuormittavat luontoa vähemmän kuin kemialliset ihonhoitotuotteet. Ja näin musta tuntuu-menetelmällä arvioimalla, öljyt tulevat kemiallisia ihonhoitotuotteita halvemmiksikin.

Ruokasooda ja muut ruoka-ainekset ihonhoidossa

Ruokasooda on aikamoinen ihmeaine. Olen käyttänyt sitä kuivashampoon korvikkeena sekä ihon kuorinta-aineena. Ruokasooda on monikäyttöinen muussakin kuin ihonhoidossa, joten yritän saada siitä aikaan ihan oman juttunsa.

Perunajauhojen käytöstä vauvan talkkina vinkkasi meille neuvolantäti, kun Sesse oli vastasyntynyt. Se on ihan järkevä vaihtoehto kemiallisten talkkien sijaan. Niillä on nimittäin uutisoitu olevan yhteyksiä munasarjasyöpään ja hengitystieongelmiin! Lasten ihonhoidossa ei muutenkaan juuri kemikaaleja tarvita. Ihon ja hiukset voi pienillä lapsilla pestä pelkällä vedellä ja jos kosteutusta tarvitaan, niin kookosöljy on oikein sopivaa lapsenkin iholle.

Ruusuvettä käytetään ilmeisesti leivonnassa. Minähän en ole mikään taitava tai edes innokas leipuri, mutta ruusuvettä käytän kasvovetenä. Jossain kohtaa jaksoin sekoittaa kasvoveden vihreästä teestä ja omenaviinietikasta.

Valmiita kasvonaamioita en ole ostanut aikoihin, vaan sekoitan ne ruokakaapista löytämilläni aineksilla. Saatoitkin huomata, että soodakuorinnasta kertovassa jutussani on ohje kosteuttavaan naamioon. Kahvinporonaamio sopii virkistämään aamuisin. Viimeksi kokeilin naamiota hunajasta, kanelista ja muskottipähkinästä. Yksinkertaista, nopeaa ja edullista!

Ja arvatkaapa mitä! - kun vähentää ihonhoidossa käytettävien kemikaalien määrää, tulee samalla vähentäneeksi muovijätteen määrää kosmetiikkapakkausten ja purkkien muodossa!

Käy lukaisemassa, miten olen muuten pyrkinyt vähentämään ympäristön kuormitusta arjessa:

Voihan mikromuovi

Kohti muovittomuutta

 

Käy myös kurkkaamassa blogini sivut  Facebookissa ja Instagramissa!

Kommentit (2)

Käyttäjä4186
Liittynyt4.2.2017
1/2 | 

Mistä ihmeestä kumpuaa tämä ajatus siitä, että tällainen kauneudenhoito olisi kemikaalitonta ja kemikaalit aina jotain mystistä ja teollista pahaa? Ihan nyt tiedoksi, että vesikin on kemikaali. Pahoittelen, jos tämä vaikuttaa saivartelulta, mutta kemikaalitonta kauneudenhoitoa on vain se, ettei käytä kerrassaan mitään aineita mukaan lukien se vesi.

sessejapoika
Liittynyt20.5.2016

Hei Käyttäjä4186! Kiitos kommentistasi. Olisin tosiaan voinut olla vähän tarkempi otsikoinnissa! Tarkoitukseni on kuitenkin tuoda esille vaihtoehtoja millä vähentää kemikaalien aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Tosiasiahan on se, että monet teolliset kemikaalit ovat sekä ympäristölle että ihmiselle haitallisia. 

Oma blogini: Sesse ja poika

Blogini somessa: Facebook Instagram 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram