Joulu lähestyy vinhaa vauhtia ja tänä vuonna meidän joulu tulee olemaan hiukan erilainen. Vietämme sen nimittäin kokonaan omassa kodissa. Tästä syystä mulle tuli tunne, että on aika tehdä lista (rakastan listoja, by the way!). Nimittäin lista niistä asioista, mitä pitää ennen joulua muistaa tehdä tai huomioida. Listaan tuli tällaiset asiat ja osan olen jo ehtinyt hoitaakin, kiitos pitkän viikonlopun:

Lahjat päiväkotiin + eskariin

- kuten aiempina vuosina, lapsiamme kasvattavat saavat meiltä aineettomat lahjat. Tänä vuonna ne olivat Tyttöjen koulutus sekä Oppimateriaalit päiväkerhoon

Lahjat lapsille

- olen kertonut lapsille, että he saavat 3-4 toiveidensa mukaista lelua! Nämä hankimme me vanhemmat ja muille lahjojen ostajille olen esittänyt toiveen, ettei enempää leluja tulisi. Sen sijaan toiveina ovat vaatteet, elämyslahjakortit tai osallistuminen meidän ostamiin lahjoihin.

Lahjat aikuisille

- hankin jotain pientä ja mahdollisimman ekologista lähipiirin aikuisille. Sama lahja menee siis jokaiselle, viime vuonna tämä oli kestohedelmäpussi ja luomusuklaa.

Joulukortit

- nämä on jo tilattu omista valokuvista teetettynä. En siis oppinut juuri mitään viime vuodesta, vaan halusin ottaa joulukorttikuvat itse

Joulumenu

- tänä jouluna syömme siis kotona ja meille tulee lähisuvun lapsia ja aikuisia joulunviettoon. Pitkästä aikaa on meidän vastuulla tehdä isompi osa ruokahankinnoista.

Joulusiivous

- tavallisen viikkosiivouksen lisäksi esitin ihan ääneen ajatuksen siitä, että saisin pestä saunan ja kylppärin vähän perusteellisemmin. Mutta, jos tämä ei toteudu, joulu tulee silti!

Rumin joulupaita-kisa

- tähän mulla on jo idea, tarvitsen vaan materiaalia ja aikaa toteuttaa. Oikeastaan kisa on vähän harhaanjohtava ilmaisu, sillä tähän mennessä ketään ei ole tässä millään lailla palkittu.

Joulupuu-keräys

- täytyy muistaa hankkia lahjat Joulupuu-keräystä varten!

Lisäksi:

Joulukorttikuvien kanssa säätäessäni keksin alkaa siirtää valokuvia kännykästä talteen. Projekti jäi hiukan kesken, kun aloin vielä lajitella kuvia kansioihin kuukauden mukaan, pääsin kai heinäkuuhun. Samalla siirsin yhteen kansioon kivoimpia otoksia meidän perheestä. Jos hyvin käy, saatan saada aikaan jonkinlaisen kuvakansion meidän vuodesta 2019! Ja jos projektin aikana verenpaine pysyy suht tasaisena, voisin yrittää saada samanlaisia kansioita aikaan aikaisemmistakin vuosista...

Mitä sulla on vielä tekemättä joulua varten?

Blogia voi seurata Facebookissa ja Instagramissa :)

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan perheemme elämästä - onnellisuudesta ja huumorista, mitkä arkemme taustalla vaikuttavat. Kunnianhimoinen ja vaatimaton tavoitteeni on muuttaa sekä perheemme että koko maailman kulutustottumuksia ekologisempaan ja eettisempään suuntaan. Toivon että kirjoitukseni herättävät ajatuksia, puoleen tai toiseen, ja otan mielelläni vastaan palautetta lukijoilta.

Blogia voit seurata myös Instassa ja Facebookissa, profiilikuvan alapuolella olevien linkkien kautta! 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram