Kun lataa tiskiin 12 euroa, mitä sillä saa? Mitä sillä summalla voi odottaa? Onko lupa valittaa?

Oli tai ei, tässä oma näkemykseni asiasta.

Menneellä viikolla suhasimme Suomessa 1400 kilometriä maanteitä teltta takakontissa. Ensimmäiseksi etapiksi valikoitui Tuurin kyläkauppa kahdesta syystä: poika halusi nähdä paikan ja siellä olisi myös hänelle ilmainen Miljoona tivoli

Siispä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja puhtaalla nollalla eurolla. 

Kurvatessa Tuurin olimme vielä ajatuksella yöpyä jossain järven rannalla, mutta missä lie helle huuruissa sitten kurvasimmekin Tuurin karavaanarialueelle ajatuksella: Se on tässä kävelymatkan päässä kaikesta.

Kunhan ensin löysimme sen sieltä peränurkasta, johon oli melkolailla surkea opastus. Portilla ilahdutti hinta: 12 euron teltta yö, johon kuului saunat, suihkut, vessat ja vesipiste. Alue oli muutenkin siisti ja kauniin vihreä. Loistavaa! Ja hei, ihanan edullista. 

Teltta saatiin pystyyn hetkessä ja koko remmi suuntasi tivolille. Näillä helteillä se osoittautui hyväksi ratkaisuksi, sillä edes poika ei jaksanut paahtavassa lämmössä hurvitella kauaa. Eipä mennyt hukkaan kalliit rannekkeet jossain muualla.

Viilentääksemme oloa lähdimme kävelemään kaupan läpi. 

Melko koomiseksi asian teki se, että minä istuskelin siellä "hylättyjen aviomiesten parkissa" poikien ollessa kalastus- ja metsästysosastolla.

Tiedättehän ne parkit, johon unohdetaan puolisot? Pitkät penkit.

Sieltä tullaan sitten noutamaan toinen osapuoli kun ostoskärryt tursuavat tavaraa. Tällä on toinenkin nimi: Ostosripuli. Se iskee salamana ja aiheuttaa pakonomaisia oireita. 

Muistivat onneksi noutaa minut. Olisi tehnyt mieli sanoa jälkeen jääville tsempit! 

Palasimme karavaanari alueelle, jossa olikin meno villiintynyt iltaa kohden. Alueen reunassa virtaava mutapohjainen oja, jota esitteessä uimarannaksi kutsutaan oli houkutellut valtavasti lapsia uimaan. Ilo ja riemu oli valtava. 

Ojan vieressä oli saunat, jotka olivat kuumat ja iloiset punaposkiset ihmiset putkahteli sisään ja ulos ovista. Siispä mekin ajattelimme tehdä samoin. 

Pojat lähtivät etunenässä ja näyttivät nauttivan löylyistä ja vilvoittelusta. Suuntasin siis itsekin kohti löylyjä.

Astuin ovesta sisään. Pissa. Täällä haisee pissa. Lemu iski kuuman kosteassa vastaan melkoisella paineelle.

Oli käännyttävä ympäri. En jäänyt ottamaan hajun aiheuttajasta selvää. Kolmenkymmenen asteen lämpötilan vallitessa, kosteuden muhiessa haju oli karmea. Onneksi vaihtoehto löytyi kontissa olevat suihkut. Ensi nuuhkaisulla puhtaat.

Toisin kuin vessat, joissa ongelma toistui. Roskikset tursuilivat ja pissaiset paperit lilluivat lattioilla. 

Camoon! Ei takuulla ollut Tuurissa eka päivä kun siellä oli noin paljon ihmisiä. Kyllä näiden tilojen hoito pitäisi olla hallussa ja käyntejä tihennettävä. Kyllä! Annoin palautteen myös suoraan. Silti 15 tunnin kuluttua aamulla tilanne oli sama. Tai noh pahempi, koska mitään ei ollut tapahtunut. 

Telttayö puolestaan sujui rauhallisesti ja uni maistui. Alue hiljeni nopeasti kun uni hiipi matkalaisten silmiin. 

Summa summarum: 12 eurolla saimme paljon. Yön karavaanari alueella mukavuuksineen ja ilmaiset tivolihuvit. Silti minusta tuntuu, ettemme palaa tuonne. Ennemmin peseydyn puhtaassa järvessä ja piipahdan puskapissalla varvikossa. 

Kokemuksia paikasta? 

Ja lue tästä myös mikä oli autokruisailumme paras kohde!

Seikkailuihin ja muihin käänteisiin pääset mukaan myös Instragramissa @satua.vai.totta, sekä Facebookissa Satua vai totta. Nähdään siellä!

Kommentit (32)

Pirkko / Meriharakka

Leirintäaluekokemukset ovat jo vuosikymmenien takaa, mutta vierassatamakokemukset ovat tuoreempia. Toki niissäkin ruuhkaisimpina aikoina on haasteensa, mutta toisaalta useimmissa matkaveneissä on omat fasiliteetit suihku ja saunaa lukuunottamatta, joten vaikka osuisi ruuhkaisempikin paikka, niin on niissä pärjännyt, pahemmitta hajuhaitoitta. Jos ei sitten sinilevää osu pahasti kohdalle ...

Ihmissika

Nii ja kukahan ne sotkii? Turha sitä kaikkia sotkuja syyttää henkilökunnalle. Osoittava sormi kuitenki ollaan me asiakkaat

Satua vai totta
Liittynyt30.5.2018

Tämä on totta! Ei toki ole heidän vikansa se sotku. Silti tuollaisen ihmismassan kanssa olisi minusta siistimistä tihennettävä.

Hanna-Mari/life with Hanna-Mari

Huhhuh mikä kokemus! Vaikka halpa olikin, kyllä asiat pitäisi hoitaa kunnolla! Itse kävin Tuurissa päiväreissulla hetki sitten, koska se kuuluu meidän perinteisiin. Vuodesta toiseen se on sitä samaa, eli ei mitään :D Parannuksen varaa olisi vähän kaikessa, jos minulta kysytään. Toki esimerkiksi lapsille ilmainen tivoli on tosi kiva juttu! :)

Annukka || Ikkunalla

En pystyisi itsekään menemään virtsanhajuiseen kuumaan tilaan. Olen vain huomannut, että virtsanhaju imeytyy todella tiukasti, ja sen poistaminen vaatiikin kunnon pintaremontin, vaikka tila itsessään olisikin siisti. Luulisi, että Tuurilla olisi tarvittaessa varaa kyseiseen remonttiin, kun kuitenkaan ei ole kyse koko kauppakeskuksen remontista. 

Teija / Lähdetään Taas

Puhtaus on kyllä tosi tärkeä asia. Toivottavasti kiinnittävät siihen huomiota. Ottaisivat vaikka euron enemmän joka asiakkaalta, ja saisivat sillä summalla palkattua jonkun siivoamaan tiloja jatkuvasti.

Mekin meinattiin käydä tuolla tivolissa, mutta vain päiväseltään. Jäi kuitenkin tällä erää välistä.

Virpi/Hätälasku matkablogi

Mielenkiinnolla avasin tämän postauksen, onhan Tuuri nykyään melkoinen "nähtävyys". Kuitenkin sen verran lähellä meitä ettei siellä tarvitse suunnitella yöpyvänsä ja tämän luettuani olen onnellinen siitä. :D Eihän hinta toki paha ollut ja tuo ilmainen tivoli on aivan loistojuttu! Mutta siisteys ja puhtaus on valttia ihan joka paikassa, sen verran olisi satsattava, että väkeä riittää tilojen puhtaanapitoon.

Vierailija

Ollaan käyty useamman kerran Tuurin karavaanarialueella vaunuilemassa,niin sesonkina kuin hiljaisempanakin ajankohtana ja aina jää tunne,että millon mennään seuraavan kerran. Myös lapset ovat tykänneet. Muumipuisto on kestosuosikki. Olemme myös saunoneet eikä ole ollut valittamista,uimaan ei viimeksi (tänä kesänä) oikein pystynyt,koska vesi oli jostain syystä mutainen. Häiritsevää meteliä ei ole ollut. Sehän on todettava että nämä sotkut ja myös äänet lähtevät asiakkaista. Tivolissa ollaan käyty yhdesti,joka on myös ihan ok. Paikka on siisti ja edullinen,kun ei ole henkilömaksuja ym ,jotka tekevät monesta paikasta todella kalliin isolle porukalle. Tässä näkemyksen/kokemukseni paikasta,jossa aiomme viettää myös tulevan viikonlopun:)

Satua vai totta
Liittynyt30.5.2018

Niin lähtevät, käyttäjistä itsestään. Vaan kyllä minusta paikallakin on vastuunsa, koska asiakkaita on niin paljon. Oli siellä paljon hyvääkin, ja rahoille sai vastinetta.

Vierailija

Tuohon joen mutaisuuteen kommentoin. Näiden kelien takia vesi on todella matalalla normaaliin kesään verraten. Niin ei ole mikään ihme et on mutainen jos vielä paljon väkeä ui. Itse asun samaisen joen varrella.

Vierailija

Me olimme juhannuksen jälkeen leirintäalueella asuntoautolla pari yötä. Saunaa emme käyttäneet, mutta suihkut ja WC:T oli kyllä siistit. Leirintäalue ei silloin ollut kyllä täysikään.

Vierailija

Sepä se kun itse kauppa ei ole vastuussa siistijöistä ja nekin jotka siellä töissä nii tekevät työnsä nii hyvin kun vain alimiehityksellä kiireessä voivat ja eivät sille mitään voi jos ihmiset elävät kuin pellossa ja tekevät tarpeensa sinne minne ei pitäisi tai jopa sotkevat vessassa seinät sillä itsellään.
Iso hatunnosto heille että jaksavat joka ilta siivota sotkut pois seuraavaksi päiväksi ja tulla uudestaan huomenna tekemään samat hommat

Satua vai totta
Liittynyt30.5.2018

Henkilökunta takuulla tekee kaikkensa minkä he voi. Ja en aliarvioi siistiköiden tekemää työtä. Vastuu tahon pitäisi kyllä sesongin huippuna olla tilanteesta tietoinen, vai onko? Onko palautetta annettu?

Isivuosi

Leirintäalueilla on puolensa ja puolensa. Itse valitsin viime reissulla mökin mukavuuksineen, mutta uskon, että jatkossa tytön kanssa suosimme maastoyöpymisiä. Niissä pelkkä vapaus voittaa monet muut mojoitusvaihtoehdot. Voi edetä täysin omaan tahtiin ja valita majapaikan tilanteen mukaan.

:)

Olimme kyseisellä leirintäalueella heinäkuun alussa. Alue oli täysi, mutta kaikkialla oli siistiä. Kokemuksemme perusteella kyllä voisimme mennä uudestaan.

Satua vai totta
Liittynyt30.5.2018

Muuten alue on tosi siisti! Ja ei mitään mutisemista 😊 ja hyvää palautetta tullut myös ruuhka-aikojen ulkopuolella koko paikasta!

Vierailija

7vuotta ollaan käyty ähtärissä ja yövytty viikkokin leirintäalueella mutta kerran päätettiin kokeilla tuuriakin juuri tuon hinnan vuoksi ja ei ikinä enää, ainakin silloin vessat oli ihan toisessa päässä eikä keittiössä ollut mitään hellaa yms. Ei kovin toimiva yhdistelmä kolmen lapsen kanssa. Joten ilolla maksamme 28€/vrk. Ähtärissä missä on siistit vessat ja suihkut aivan teltan vieressä ja kunnon keittiö ruoanlaittoon.

Vierailija

Pääovien ulkoroskis tursusi roskasta, osa oli jopa levinnyt maahan. Ei sillekään mitään tehty?

Satua vai totta
Liittynyt30.5.2018

Meidän aikaan alue oli muuten ihan siisti, keittiötiloihin en tosin päässyt koska siellä oli niin ruuhkaa 😁 Ei edes ovesta sisään mahtunut. Me söimme onneksi ulkona!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

📸  Perhe- ja matkablogi

💭 Ajatustushautomo

✂️  Puuhat lasten kanssa

🌴  Krooninen matkakuumeilija

☕️ + ☀️Kahvia kittaava kesäihminen

👦🏼 + 👧🏻 Kahden lapsen äiti

👇🏻 Instagram @satua.vai.totta 

👇🏻 Facebook Satua vai totta

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa?

 ✉️  Ota yhteyttä minuun tästä.

 ✉️  tai satuatotta@gmail.com

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018