Pakko tunnustaa, että matkailussa rakastan etenkin sitä lähdön tunnelmaa. Oli se kotiovelle, laivaterminaalissa, juna-asemalla tai lentokentällä. Se on vähän kuin ensimmäinen hengenveto raikkaassa pakkassäässä. Hyvä olo valtaa koko kropan ja hymy on kasvoilla kokoajan.

Olen myös aina pitänyt risteilyistä. Kävimme jo silloin kun olin pieni näillä päivä Tukholmassa matkoilla. Ehkä niistä jääneet hyvät muistot ovat saaneet minut menemään laivoille yhä uudestaan. Kun alus irtoaa satamassa ja takakannelta näkee Helsingin hiipuvan kuvan, on se joka kerta rentouttavaa. Hei, hei arki! Tervetuloa miniloma! 

Risteilylle pääsee minusta nykyisin TODELLA edullisesti. Itse käytän aina lähtösamana Helsinkiä,  koska sinne on meillä suorat yhteydet kaakkois-suomesta junalla. Mistä sitten bongaan näitä viiden euron risteilyitä? Ensimmäisenä tsekkaan aina Napsu:n. Mene sivulle: Äkkilähdöt -> valitse lähtöpaikaksi Helsinki tai Turku ja määränpääksi Tukholma tai Tallinna. 

Tälläkin hetkellä siellä on äkkilähdöissä Tukholman risteilyitä vitosella. Nämä ovat neljän hengen hyttejä, joten  jos kaksi henkeä on vain lähdössä hinta tietenkin kympin per nuppi. Ja vaikka matka ohjautuu ostettavaksi Matkapoikien sivuille, saat silti esim. Tallink / Silja Linen Club One pisteet syöttämällä klubinumerosi tilausvaiheessa. 

Toinen vaihtoehto on sitten tietenkin laivayhtiöiden omat sivut josta olen joskus bongaillut todella edullisia matkoja. Lisäksi jos liittyy näihin yhtiöiden omiin klubi/bonuspiste järjestelmiin saa pisteillä alennuksia ja joskus jopa ilmaisia bonusmatkoja. 

 

Palaako laivalla paljon rahaa? Vai pärjääkö siellä vähemmällä?

 

Niin entäs siellä laivalla? Matka on edullinen, mutta laivalla palaa rahaa. Se on aivan matkaajista riippuvaista. Meillä on mukana poikeuksetta vain selkäreput, eli sen ostat mitä kannat. Eli mukaan tulee laivalta yleensä vain ne tax-freen karkkipussit lapsille. Ja ruokailut ovat hoituneet maissa ja yksi lämmin ateria laivalla, jossain muussa kuin bufetissa. Ai miksikö? Meidän jengi on niin pieni ruokaisia, että tuolla yhden buffet aterian hinnalla me syömme melkein koko jengi "lihapullia ja muussia"cafeteria tyyppisessä ravintolassa.

Aamiainen on puolestaan se josta en tingi, se on laivalla ihan mahtava ja pitää mahan kylläisenä pitkälle päivään. Ainut joka laivalla hiukan harmittaa on iltapalan puute. Eli illalla ainakin meillä kaivattaisiin jotain pientä masun täytettä ja katkarapu voileivät eivät ole se vaihtoehto. Siksi reppuun kannattaa napata vaikka muutama banaani välipaloiksi. Tai jotain mikä säilyy huoneessa lämpimässä.

Kuva: Tallink Silja

Laivoilla on myös lapsille yleensä omaa maksutonta risteilyohjelmaa ja leikkipaikkoja. Siellä on myös kiva tutustua uusiin paikkoihin ja tutkia oikeasti mitä alus tarjoaa. Silja Symphonyllä on esimerkiksi pieni kylpylä jossa voi käydä pulikoimassa mennen tullen. Eli omat uikkarit kannattaa napata mukaan, pyyhkeet saat kylpylältä suoraan. Siellä on myös allasbaari, johon voi näppärästi maksaa limukat vaikka valmiiksi. 

Kuva: Tallink Silja

Lämpimästi voin suositella Silja Symphonya, siisti ja uuden aikainen alus, jossa riittää puuhaa ja touhua lapsille ja lapsen mielisille. Sekä siellä saa myös aikaan ihan mainiot aikuisten risteilytkin! Kannattaa katsastaaa viihdekalenteri vielä ennen varailua, sillä sieltä näet kaikki kesän esiintyjät! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

📸  Perhe- ja matkablogi

💭 Ajatustushautomo

✂️  Puuhat lasten kanssa

🌴  Krooninen matkakuumeilija

☕️ + ☀️Kahvia kittaava kesäihminen

👦🏼 + 👧🏻 Kahden lapsen äiti

👇🏻 Instagram @satua.vai.totta 

👇🏻 Facebook Satua vai totta

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa?

 ✉️  Ota yhteyttä minuun tästä.

 ✉️  tai satuatotta@gmail.com

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018