Kuka meinaa tehdä juhannuksena tukun taikoja? Ensimmäisenä kehoitan heittämään vaatteet pois ja hankkimaan yhden sukan. Näinhän se menee, että lähes kaikissa juhannus taioissa kehoitetaan riisuuntumaan aivan alkajaiseksi. Kansanperinteitähän nämä juhannustaiat ovat ja niillä on muistini mukaan lähes aina haluttu tietää tuleva puoliso tai tuovan naimaonnea. Omasta kokemuksesta uskallan kuitenkin sanoa, että on olemassa muutamia juhannustaikoja jotka toimii, vielä tänäkin päivänä. 

 📸: Pixabay, koska omassa tiskialtaassa oleva lasagnevuoka pelotti aivan liikaa.

Tässä ne tulevat, olet valmis tai et:

 1. Katso lavuaarissa likoavaan lasagnevuokaan ja näet kuka tiskaa huomennakin. (Katso ju­han­nu­syö­nä kai­voon alasti, niin näet tu­le­van puo­li­so­si) 

 2. Poimi jalan alle jäänyt legopalikka ja saat voimahuudolla puhtia raivata kaikki muukin tieltäsi! (Jos näet saniaisen kukkivan juhannusyönä, poimi se. Saat siitä taikavoimia.)

 3. Ota oma tyyny kerrankin pään alle, saatat ehkä nähdä vartin untakin. (Virsikirja pään alla, niin näkee yöllä puolisonsa unessa.)

 4. Teinillä saman parin sukat jalassa kerrankin, saatat siis nähdä ne samaan aikaan pesukoneessakin. (Sukka nurin vasemmassa jalassa kun käy yöpuulle, voi nähdä tulevan puolison.)

 5. Mene tuttuun markettiin jonoon jo keskiviikkona, näet kassan ehkä jo perjantaina. (Mene kolmentien risteykseen alasti keskiyöllä ja ensimmäisen lähestyvä on tuleva puolisosi.)

 6. Se kenen näpit on mustimmat juhannusiltana, pääsee pyytämään anteeksi naapurilta, jonka auton kyljessä komeilee uusi taideteos. (Mene ju­han­nuk­se­na ju­han­nus­ko­kon lä­helle, se keneen savu kään­tyy pää­see pian nai­mi­siin.)

 7. Kaiva leikki-ikäisen taskut huolella ja jos et löydä mitään elävää, se on jossain muualla sitten. (Kaiva juhannusyönä kuoppa ja laita multa takaisin siihen. Jos aamulla pinnalla on jotain elävää pääset naimisiin. )

 8. Laita tyynysi alle 7 erilaista tuttia, pääset paljon helpommalla. (Laita en­nen nuk­ku­maan me­noa tyy­ny­si al­le seit­se­män eri­lais­ta kuk­kaa,  yöllä näet unta tulevasta puolisosta.) 

 9. Älä peruuta juhannusruuhkassa parkkipaikalla ketään päin. Pyöreä puskuri tietää naarmuja ja huutoja. Haljennut puskuri sairaan isoa laskua. (Peruuta alasti halkopinoon päin. Ensimmäinen halko mihin törmäät kertoo millainen on tuleva puolisosi. Haljennut tarkoittaa eronnutta tai leskeä. Pyöreä taas naimatonta.)

 10. Jos juhannusnaunan jälkeen heittää pikkuveljen vaatteet saunan katolle, sinne mistä vähiten odottaa ilmestyy komentaja. (Juhannussaunan jälkeen heitetään saunavastan katolle, siitä suunnasta mihin pää osoittaa saapuu sulhanen.)

 11. Olisiko kellä vielä jotain lisättävää juhannustaikoihin? Laita kommentteihin oma taikasi ja kokeillaan toteutuuko se! 

LUE MYÖS Sormet Suuhun- blogista: "Lapsiperheen juhannus Helsingissä – mitä teemme autiossa kaupungissa?"

Koivulan emännän juhannuspostaus: Enää 186 päivää jouluun on – Out of office

Muistahan piipahtaa @satua.vai.totta IG puolelle, sekä ottaa haltuun myös FB Satua vai totta. Pääset mukaan kesäpuuhiin aina kotinurtsilta maailmalle!

Suluissa olevien taikojen lähde: Wikipediasta ja omasta muistista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

📸  Perhe- ja matkablogi

💭 Ajatustushautomo

✂️  Puuhat lasten kanssa

🌴  Krooninen matkakuumeilija

☕️ + ☀️Kahvia kittaava kesäihminen

👦🏼 + 👧🏻 Kahden lapsen äiti

👇🏻 Instagram @satua.vai.totta 

👇🏻 Facebook Satua vai totta

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa?

 ✉️  Ota yhteyttä minuun tästä.

 ✉️  tai satuatotta@gmail.com

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018