Tytöillämme on synttärit parin viikon säteellä, joten pidimme viikonloppuna sukulaisjuhlat kummankin sankarin kunniaksi. Tätä edelsi melkoiset neuvottelut pian viisivuotiaan kanssa. Hän kun ei olisi alunperin halunnut jakaa suurta päiväänsä pikkusiskon kanssa - ja varsinkaan kakun teemaa. Ymmärsimmehän me: olihan veljilläkin ollut ihan omat synttärit kakkutoiveineen, joten miksei hänelläkin voisi olla? Saimme tytön kuitenkin vakuuttumaan, että kun on yhteiset juhlat, voi olla jopa tuplasti kivempaa. Ja kakussahan voi sitä paitsi olla mitä vaan - jotain hänen toivomaansa ja jotain siskolle yhdessä valitsemaamme.

Hahmoiksi valikoituivat Rainbow Dash ja Hello Kitty, jotka tein vaahtokarkkimassasta, kuten myös kakun päällisen, sateenkaaren ja koristekukat. Visiitti Confettiin poiki tarvikkeiden lisäksi paljon hyviä vinkkejä. Päädyinkin ostamaan kahdeksan värin paketin pastavärejä, sillä ne säilyvät avaamisen jälkeen jopa vuosia ja ovat hyvin riittoisia. Omasta takaa löytyi taas elintarvikekynä, siveltimiä, nonparellikuulia ja kimallehilettä, jota ripottelin viimeistelynä kakun ja pikkukukkien päälle.

Vinkkinä vaahtokarkkimassan muotoiluun:

  • Ihan ensin on hyvä valita jokin mallikuva, jota voi pitää esillä koko työskentelyn ajan.
  • Etenkin massan kaulitseminen tarvitsee tomusokeria, mutta muuten sitä kannattaa lisäillä varoen. Se kuivattaa massaa, jonka seurauksena muotoiluihin voi tulla epätoivottua halkeilua.
  • Massa on itsessään melko pehmeätä, eikä kaikkia osia tarvitse välttämättä tehdä erikseen. Itse muotoilin ponin vartalon ja pään samasta palasesta.
  • Massan värjääminen pastaväreillä on helppoa, kunhan muistaa, että jo pienen pieni tilkkanen riittää vaaleaan sävyyn.
  • Osien liimaamiseen voi riittää pelkkä vesi liiman sijaan - siveltimellä onnistuu tämäkin suhteellisen helposti.
  • Halutut muotoilut kannattaa valmistaa jo ennen juhlapäivää ja varmistaa jonkinlainen hengittävä kuivatusalusta - yllä olevan sateenkaaren ja hahmot tein edellisenä iltana ja kuivatin yön yli ritilän ja talouspaperipalasen päällä.

Ps. Sateenkaaren takana on kummassakin päässä kolme vaahtokarkkimassasta muotoiltua palloa, jotka kostutin kiinni kakunpäälliseen ja sateenkaareen - hyvin pysyi pytinki pystyssä. Ja vaikka kakuissa onkin aina vain hetken hurmaa, oli yhteisjuhlat itsessään koko päivältä iloa ja aurinkoa täynnä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa Järvi-Suomen sydämestä kolmekymppinen neljän äiti, joka opettelee hetkeen heittäytymistä ja lempeää suhtautumista kotikaaokseen. Yllättyy yhä uudestaan, miten suklaarakeiden rouskuminen ja kastematojen kiemurtelu saa lapset nauramaan. Etsiskelee aina kuitenkin iltaisin niitä mystisesti katoavia sukkien pareja, joita on jo yhteensä tusina tuolla jossain.

Suurperheen ja työn yhdistämistä, arkisten asioiden ihmettelyä, vertaistukea ruuhkavuosiin. Tervetuloa seuraamaan!

Huomasithan, että Sattumia ja suklaarakeita löytyy myös Facebookista ja Instagramista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla