Syksyn synkkyyden kunniaksi kaivoin eilen esiin kynttelikön ja siinä sivussa myös joulutarvikelaatikon. Viime päivinä lapsia on puhuttanut paljon pian alkava joulukuu, joten ripustin sitten samalla vuosi sitten tekemäni narukalenterinkin jo keittiön seinää koristamaan. Heti alkoi kuhina ja pohdinta, kuka saa minkäkin pussin. Viime vuonna arvoimme järjestyksen, missä edetään, ja se toimi sen verran hyvin, että samalla linjalla jatketaan. Mahdollisen pussikateuden ennakoiden tein aaton pussista samankokoisen muiden kanssa.

Tämän seinäkalenterin tekeminen oli helppoa, ja ennalta arvaamattomat pienet yllätykset oli meillä melkoinen hitti - oli pikkuritareita liittyen pukinkontissa odottavaan linnaan, lego-ukkoja, pinnejä tytölle jne. Tässä vinkit oman kalenterin tekoon.

Löydät kaiken tarvitsemasi hyvin varustetusta askarteluliikkeestä, esim. Sinellistä. Osta:

- ohuempaa askarteluhuopaa 1,2m (tämä määrä kun rullan leveys 45cm; riippuu myös pussien koosta - kuvan pussi on n. 10x9cm ja yhteen pussiin meni huopaa n. 11x19cm)

- ompelulankaa

- vahvaa narua 2,5 - 3m (riippuu, millainen paikka narulle on mielessä; meillä tarvittiin kolmen ruuvin kiinnitykseen lähes 3m)

- puisia pyykkipoikia vähintään 24 kpl

- pieniä kankaisia askartelukuvioita numeroita varten (esim. sydämiä tai tähtiä)

- hyvää liimaa (esim. Erikeeper)

- kangaskynä numeroiden piirtämiseen

- ohutta koristenauhaa 3,5m

- kulkusia

Periaate on tosi simppeli. Eli leikkaa rullalta 24 11x18cm palaa (vinkki: rullan leveydeydeltä saa 4, eli kannattaa aloittaa leikkaamalla 6 isompaa suikaletta pituussuunnassa ja jakaa sitten niistä jokainen neljäksi pieneksi palaksi). Taita palat kahtia ja ompele ala- ja sivureuna yhteen. Käännä oikein päin, painele kulmat ja saumakohdat siistiksi. Liimaa kankaiset askartelukuviot etupuolelle ja kirjoita niihin numerot. Leikkaa koristenauhasta 14 sentin pätkiä ja solmi pussit ruseteilla kiinni. Pujota halutessasi kulkunen koristeeksi. Sitten vain etsimään sopivaa paikkaa narulle pyykkipoikineen. Meidän kalenteri roikkuu kolmella ruuvilla kiinnitettynä keittiön puolipaneelissa, missä olikin onneksi reiät jo valmiina.

Tässä kalenterissa on jotain niin ihanaa vanhanaikaisen tuntua. Joko on joulukuu?

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa Järvi-Suomen sydämestä kolmekymppinen neljän äiti, joka opettelee hetkeen heittäytymistä ja lempeää suhtautumista kotikaaokseen. Yllättyy yhä uudestaan, miten suklaarakeiden rouskuminen ja kastematojen kiemurtelu saa lapset nauramaan. Etsiskelee aina kuitenkin iltaisin niitä mystisesti katoavia sukkien pareja, joita on jo yhteensä tusina tuolla jossain.

Suurperheen ja työn yhdistämistä, arkisten asioiden ihmettelyä, vertaistukea ruuhkavuosiin. Tervetuloa seuraamaan!

Huomasithan, että Sattumia ja suklaarakeita löytyy myös Facebookista ja Instagramista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla