Sairastelujen toipilaspäivinä - ja joskus ihan muuten vaan - meillä innostutaan sisäpeleistä. Vaikka on kieltämättä toisinaan haasteellista saada eri-ikäiset lapset kiinnostumaan samoista peleistä, olen myös huomannut, että oma mukaan tulo, innostaminen ja neuvottelut saattavat toimia käänteentekijöinä tässäkin asiassa. Alla vinkkinä pieni lista peleistä, jotka on meillä nyt in 4-8-vuotiailla.

1. Jenga. Tämä lapsuudesta tuttu nostalginen palikkapeli on ollut ehdoton ykkönen ja kaikki ovat voineet osallistua, myös taapero (lähinnä rakennusvaiheeseen 😉 ).

2. Afrikan tähti. Pitkään kaapin hyllyä koristanut, mutta onkin aina yllättäen kovassa suosiossa, etenkin 6- ja 8-vuotiaiden mielestä. Tähän vanhaan tuttuun kuvioon on mukava pyytää myös vaikka naapurin lapset mukaan.

3. Uno. Tästä tykkäävät lyhykäisyydessään kaikki, ja toimii meillä usein hyvänä kompromissina.

4. Nalle Puh bingo. Aarre 90-luvulta (löytynee uudempanakin versiona). Isoja noppia on kiva heitellä, eivätkä ne voi mitenkään eksyä pienempien sivusta seuraajien suuhun. Yksinkertaiset säännöt takaavat yleensä sujuvan pelaamisen, ja kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus voittoon.

5. Choco. Pienempien ikisuosikki, ihana noppapeli, jota isommatkin jaksavat pelata ainakin pari kierrosta.

6. Richard Scarry's Busytown eli "Touhula-peli". Tosi kiva yhteispeli, jossa kukaan ei häviä yhteistä päämäärää tavoitellessa. Lapsista on erityisen hauskaa etsiä pelilaudalta korttien osoittamia asioita tiimalasin hiekan valuessa. Sanoisin, että tämä on oikea hyvän mielen lautapeli.

7. Dinorace. Uudehko vähän monimutkaisempi peli. Meillä pelataan tätä tiimeissä, jotta löydetään kultainen keskitie isompien ja malttamattomien pikkupelaajien kesken. Tarkoituksena saattaa omat kaksi dinoa maaliin ennen kuin tulivuoren laava saavuttaa ne. Kiva peli pelata myös kaksin pikkukoululaisen kanssa.

8. Wii Sports. Kaikki ​​​​​​kolme vanhintamme tykkäävät keilauksesta, johon jokainen voi osallistua omalla hahmollaan. Tätä meillä pelataankin yleensä koko perheen voimin, ihan meitä vanhempia myöten. Huono puoli on toki vuoron odottelu, ja siksi tämä tulee valittua vähän harvemmin.


...jonka herpaantuessa peli päättyy.
Jenga vaatii tarkkuutta
 

Onko teidän perheessä erityisiä suosikkipelejä? Vinkkaa kommenttikenttään.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa Järvi-Suomen sydämestä kolmekymppinen neljän äiti, joka opettelee hetkeen heittäytymistä ja lempeää suhtautumista kotikaaokseen. Yllättyy yhä uudestaan, miten suklaarakeiden rouskuminen ja kastematojen kiemurtelu saa lapset nauramaan. Etsiskelee aina kuitenkin iltaisin niitä mystisesti katoavia sukkien pareja, joita on jo yhteensä tusina tuolla jossain.

Suurperheen ja työn yhdistämistä, arkisten asioiden ihmettelyä, vertaistukea ruuhkavuosiin. Tervetuloa seuraamaan!

Huomasithan, että Sattumia ja suklaarakeita löytyy myös Facebookista ja Instagramista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla