Katulamppujen ohikiitävä kajastus. Pelon määräämät askeleet. Hengitys, joka käy raskaaksi. Itku, jolle ei ole tilaa. Pitäisi vain kiihdyttää ja päästä mahdollisimman pitkälle. Vaikka maailman ääriin. Juosta pienillä jaloilla kovempaa kuin koskaan. Niin kovaa, että ilkeät äänet jäisivät jälkeen. Katoaisivat. 

Tuuli puhaltaa kovempaa ja ottaa mukaansa maasta jokaisen lehden. Muttei jaksa nostaa poikaa, vaikka tämä niin kovasti haluaisi. Matka käy pidemmäksi ja takaa kuuluvat askeleet ahnaammiksi. Pihatietä ei näy - se on kuin tuhansien kilometrien päässä. Turva, johon eivät nuo mörön kädet yltäisi tai kamalat sanat satuttaisi. Miksei se jo tule? Miksei kukaan auta? 

Katuvalot ohittuvat hitaammin eikä askel enää kanna. Toisilla se on vahvempi. Heillä on ylivoima. Kylmä ote saavuttaa olkapään. Se puristaa, alkaa ahdistaa. Kunnes muuta ei voi enää tehdä - kuin huutaa. 

Avaan silmät säpsähten, ja sälekaihtimien raot paljastavat pilkistävän aamuauringon. Ne kertovat huojentavan totuuden: painajainen on ohi ja poika turvassa.

Matkalla töihin Scorpions laulaa radiossa tuulien muuttuvan. Itken, mutta haluan uskoa. Ehkä se on totta, ja tänä vuonna kaikki on toisin.

Tekstin kirjoittaja on äiti, jonka sydän särkyi viime syksynä tuhansiksi sirpaleiksi. Vaikka pikkukoululainen lähti tällä viikolla matkaan uudella innolla, kiusaaminen jätti ehkä ikuisen jäljen - syvän huolen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa Järvi-Suomen sydämestä kolmekymppinen neljän äiti, joka opettelee hetkeen heittäytymistä ja lempeää suhtautumista kotikaaokseen. Yllättyy yhä uudestaan, miten suklaarakeiden rouskuminen ja kastematojen kiemurtelu saa lapset nauramaan. Etsiskelee aina kuitenkin iltaisin niitä mystisesti katoavia sukkien pareja, joita on jo yhteensä tusina tuolla jossain.

Suurperheen ja työn yhdistämistä, arkisten asioiden ihmettelyä, vertaistukea ruuhkavuosiin. Tervetuloa seuraamaan!

Huomasithan, että Sattumia ja suklaarakeita löytyy myös Facebookista ja Instagramista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat