Aina syksyisin se yleensä iskee, kun ilmat ovat jo kylmenneet ja varpaita palelee sisälläkin. Nimittäinen neulomisinspiraatio. Ja joka vuosi päätän, että tänä vuonna neulon muutakin kuin perussukat tai lapaset lapsille. Ehkä mekon jollekin? Tai ainakin niissä sukissa saisi jokin kuvio olla, ajattelen nähdessäni käsityölehden kannessa koreilevat kettukarkin näköiset varrelliset komistukset. Olisipa hienot! Loppupeleissä tajuan omien haavekuvien liitelevän jo turhan korkealla. Millä ajalla, jaksamisella ja kärsivällisyydellä saisin jotain noin vaativaa aikaiseksi?

Uusi innostus tuli tällä viikolla, kun tytön kanssa bongasimme lähikaupassa Novitan uudet monivärilangat. Ne tarjoavat kieltämättä helpottavan ratkaisun kärsimättömälle, kiireiselle perheenäidille, joka haluaa neuloa jotain kivaa ja saada valmiiksi (!), ilman suurta keskittymisen tarvetta - silmukoiden laskemista tai kuvioiden kohdistamista.

Pienten sukat valmistuvat aika nopeasti, illassa-parissa, ja nelivuotias valitsi siis 7 veljestä-langan uutuusvaihtoehdoista tuon pinkin sävyisen. Sitä paitsi, tokihan koristuksia voi keksiä muunkinlaisia kuin neulottuja. Esimerkkinä kuvan rusetit, jotka ompelin käsin sukkiin kiinni.

Ohjeet aikuisten ja lasten perusvillasukkien tekemiseen löydät täältä ja erillisen kokotaulukon 7 veljestä -langalle täältä. Vinkki: rusetteja varten kannattaa varresta tehdä vähintään 1-1,5cm pidempi, jolloin ne jäävät pukiessa talvikengän reunan yläpuolelle.

Neulomisen iloa myös muille kiireisille innokkaille!

Kommentit (1)

piia
Liittynyt27.4.2016
1/1 | 

Kiireinen kausineuloja, voiko sen paremmin sanoa? :) Yläasteikäisenä neuloin urakalla mutta sen jälkeen puikot ovat jostain syystä jääneet virkkuukoukun varjoon. (Iso)mummo ja miehen kummitäti ovat pitäneet lapset ja meidät isommatkin sukissa, mutta kovin montaa vuotta he eivät enää jaksa tehtailla villasukkaa per Kauniiden ja rohkeiden jakso. Pitänee verestää vanhoja taitoja!

Oma blogini: On elettävä huolella.

Voit seurata blogiani myös Bloglovin'issa , Facebookissa tai Instagramissa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa Järvi-Suomen sydämestä kolmekymppinen neljän äiti, joka opettelee hetkeen heittäytymistä ja lempeää suhtautumista kotikaaokseen. Yllättyy yhä uudestaan, miten suklaarakeiden rouskuminen ja kastematojen kiemurtelu saa lapset nauramaan. Etsiskelee aina kuitenkin iltaisin niitä mystisesti katoavia sukkien pareja, joita on jo yhteensä tusina tuolla jossain.

Suurperheen ja työn yhdistämistä, arkisten asioiden ihmettelyä, vertaistukea ruuhkavuosiin. Tervetuloa seuraamaan!

Huomasithan, että Sattumia ja suklaarakeita löytyy myös Facebookista ja Instagramista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla