Kun minusta tuli äiti -blogin lanseeraama Hyvien tekojen joulukalenteri oli oivallinen syy oikein syventyä miettimään, mitä kaikkia keinoja onkaan auttaa muita ja tuoda myös hyvää mieltä näin joulun alla. Tästä on keskusteltu nyt meillä kotonakin paljon, ja etenkin tokaluokkalainen oli kiinnostunut ajatuksesta auttaa lapsia, joiden perheillä on taloudellisesti tai muista syistä vaikeaa.

Muistin, että olemme vieneet joskus hyväkuntoisia leluja Hope-yhdistyksen keräykseen, jolla tuetaan vähävaraisten tai kaltoinkohdeltujen lasten tulevaisuutta lahjoituksin. Katsoin paikkakuntamme keräyspisteen Facebook-sivuilta, olisiko siellä nyt jotain erityistä tarvetta, ja selvisi, että etenkin lämpökerrastoja, ulkovaatteita ja leluja kaivattiin. Vanhin poika meni heti kaapille katselemaan, mitä voisi antaa: fleecetakki ja välipaita ainakin, niillä pysyisi joku toinenkin lämpimänä. Nelivuotias kantoi kekoon yhden rakkaista pehmoleluistaan, ja eskari tahtoi lahjoittaa Posti Pate -lelunsa. Minusta oli ihanaa katsella, miten lapset miettivät ja pohtivat mikä olisi sellainen juttu, mistä saaja voisi tykätä. Huomaten, että omasta antaminen on ihan kivaa ja sillä voi tosissaan tehdä jonkun toisen iloiseksi. 

Lisäksi pakkasin mukaan joitain ulkovaatteita sekä säästellyn vauvan villapuvun - mikäpä sen parempi syy olisikaan siitä luopua kuin tämä. Meillä se ei enää käyttöön tulisi kuitenkaan, mutta lämmittäisi jotakuta pientä toisaalla.

Hyvien tekojen joulukalenterin 18. luukku aukeaa huomenna Isäkuukaudet -blogissa.

Koko kalenterin löydät Kun minusta tuli äiti -blogista.

Ihanaa ja piparintuoksuista joulun odottelua jokaiseen kotiin. Annetaan lämpimien ajatusten ja tekojen kiertää.

#onnellinenjoulu 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogia kirjoittaa Järvi-Suomen sydämestä kolmekymppinen neljän äiti, joka opettelee hetkeen heittäytymistä ja lempeää suhtautumista kotikaaokseen. Yllättyy yhä uudestaan, miten suklaarakeiden rouskuminen ja kastematojen kiemurtelu saa lapset nauramaan. Etsiskelee aina kuitenkin iltaisin niitä mystisesti katoavia sukkien pareja, joita on jo yhteensä tusina tuolla jossain.

Suurperheen ja työn yhdistämistä, arkisten asioiden ihmettelyä, vertaistukea ruuhkavuosiin. Tervetuloa seuraamaan!

Huomasithan, että Sattumia ja suklaarakeita löytyy myös Facebookista ja Instagramista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla