Kirjoitukset avainsanalla sisäleikit

Sairastelujen toipilaspäivinä - ja joskus ihan muuten vaan - meillä innostutaan sisäpeleistä. Vaikka on kieltämättä toisinaan haasteellista saada eri-ikäiset lapset kiinnostumaan samoista peleistä, olen myös huomannut, että oma mukaan tulo, innostaminen ja neuvottelut saattavat toimia käänteentekijöinä tässäkin asiassa. Alla vinkkinä pieni lista peleistä, jotka on meillä nyt in 4-8-vuotiailla.

1. Jenga. Tämä lapsuudesta tuttu nostalginen palikkapeli on ollut ehdoton ykkönen ja kaikki ovat voineet osallistua, myös taapero (lähinnä rakennusvaiheeseen 😉 ).

2. Afrikan tähti. Pitkään kaapin hyllyä koristanut, mutta onkin aina yllättäen kovassa suosiossa, etenkin 6- ja 8-vuotiaiden mielestä. Tähän vanhaan tuttuun kuvioon on mukava pyytää myös vaikka naapurin lapset mukaan.

3. Uno. Tästä tykkäävät lyhykäisyydessään kaikki, ja toimii meillä usein hyvänä kompromissina.

4. Nalle Puh bingo. Aarre 90-luvulta (löytynee uudempanakin versiona). Isoja noppia on kiva heitellä, eivätkä ne voi mitenkään eksyä pienempien sivusta seuraajien suuhun. Yksinkertaiset säännöt takaavat yleensä sujuvan pelaamisen, ja kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus voittoon.

5. Choco. Pienempien ikisuosikki, ihana noppapeli, jota isommatkin jaksavat pelata ainakin pari kierrosta.

6. Richard Scarry's Busytown eli "Touhula-peli". Tosi kiva yhteispeli, jossa kukaan ei häviä yhteistä päämäärää tavoitellessa. Lapsista on erityisen hauskaa etsiä pelilaudalta korttien osoittamia asioita tiimalasin hiekan valuessa. Sanoisin, että tämä on oikea hyvän mielen lautapeli.

7. Dinorace. Uudehko vähän monimutkaisempi peli. Meillä pelataan tätä tiimeissä, jotta löydetään kultainen keskitie isompien ja malttamattomien pikkupelaajien kesken. Tarkoituksena saattaa omat kaksi dinoa maaliin ennen kuin tulivuoren laava saavuttaa ne. Kiva peli pelata myös kaksin pikkukoululaisen kanssa.

8. Wii Sports. Kaikki ​​​​​​kolme vanhintamme tykkäävät keilauksesta, johon jokainen voi osallistua omalla hahmollaan. Tätä meillä pelataankin yleensä koko perheen voimin, ihan meitä vanhempia myöten. Huono puoli on toki vuoron odottelu, ja siksi tämä tulee valittua vähän harvemmin.


...jonka herpaantuessa peli päättyy.
Jenga vaatii tarkkuutta
 

Onko teidän perheessä erityisiä suosikkipelejä? Vinkkaa kommenttikenttään.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tällä viikolla on ollut koleaa ja sateista, eikä kuravaatteiden kanssa taistelu ole tuntunut työpäivien jälkeen erityisen houkuttelevalta. Yleinen nahina ja 'tylsää'-valitus alkoikin olla huipussaan tiistain tienoilla. Silloin keksin: jokohan nyt viime vuonna taloon rantautunut hulavanne voisi kiinnostaa pikkuväkeä? Nelivuotias oli yllättäen innoissaan jo pelkästä ajatuksesta, ja kävimme sitten yhdessä kaivelemassa kaapin perukoilta sen violetin Hello Kitty -version, joka oli neidin 3-vuotispäivänä kiinnostanut siis ehkä sen sekunnin verran.

Hittijuttuhan siitä sitten tuli heti. Vanteen virallinen omistaja sai luvan harjoitella ensin poikien odottaessa malttamattomina hykerrellen. Vaikka tuollainen tavallisen kokoinen vanne vaikutti alkuun turhan isolta metrin mittaisen pyöritettäväksi, niin hyvin se kuitenkin lähti liikkeelle. Tyyli oli hulvattoman vapaa ja keikutusliikkeitä testailtiin - sheikattiin ja vispattiin - niin pitkään vuorotellen, että jokainen pääsi jyvälle. Eikä kukaan olisi sen jälkeenkään halunnut lopettaa ennen kuin pimeäntulon ja iltapalan pakottamana. Ja ihme kyllä, vuorottelu toimi meillä kerrankin suurimmaksi osaksi oikein sutjakkaasti ja ilman suurempia selkkauksia. Sinä iltana hulavanne sai luvan tulla vielä yökaveriksi nelivuotiaan sängyn viereen. Nyt sitten joka päivä on pitänyt kokeilla josko kierroksia tulisi kerralla lisää. Vispauksen tehokkuutta on testattu luonnollisesti eri vaatteissa: balleriina-asussa, leikkikorkkareissa ja pelkissä pikkareissa. Yksivuotias on myös päässyt mukaan harjoituksiin - tarkoittaen nauramista ja kiljumista vannetta raahatessa ympäri huushollia.

Hauskaa koko jutussa oli se, että äidin piti alun perin opettaa "kuinka sitä keikutetaan". Taisi mennä toisin päin, sillä totesin ensi yrityksen jälkeen, että muistikuvat keskivartalon liikekyvystä eivät vastaakaan nykypäivää.

Muistatko itse vielä, kuinka hulavanteen saikaan silloin ennen vinhaan pyöritykseen?

Kommentit (1)

maisamiisa

Juuri jokin aika sitten kirpparilla tuli vastaan hulavanne lähes ilmaiseksi ja ostin sen vaikka lapset vähän pieniä pyörittelemään vielä onkin - voihan sillä puuhata kaikkea muutakin ja molemmat olikin varsin innostuneita renkaasta, tosin voi olla että tässä käytössä se ei ensi kesää tule näkemään, ainakaan pyöreänä.. Piti toki itsekin kokeilla vieläkö pyöritys sujuu ja voin kertoa että juuei :D Hyvä että edes kierrosta sai pysymään ennenkö lähti putoamaan :o ..merkillistä, sehän on ihan helppoa..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Järvi-Suomen sydämestä kolmekymppinen neljän äiti, joka opettelee hetkeen heittäytymistä ja lempeää suhtautumista kotikaaokseen. Yllättyy yhä uudestaan, miten suklaarakeiden rouskuminen ja kastematojen kiemurtelu saa lapset nauramaan. Etsiskelee aina kuitenkin iltaisin niitä mystisesti katoavia sukkien pareja, joita on jo yhteensä tusina tuolla jossain.

Suurperheen ja työn yhdistämistä, käsillä tekemisen intoa ja arkisen onnen kolahtelua. Tervetuloa seuraamaan!

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram