Kirjoitukset avainsanalla sairastelu

Kun lapset aloittivat päivähoidon syksyllä, oli toki arvattavissa, ettei flunssilta ja muilta pöpöiltä voisi välttyä yhtä pitkälti kuin kotona ollessa. Moisia viikkotolkulla kestäviä jaksoja emme kuitenkaan osanneet odottaa muiden kuin taaperon kohdalla - olihan puolivuotinen on-off-sairastelu jo koettu kertaalleen isompien kanssa silloin, kun he menivät hoitoon ensimmäisen kerran parisen vuotta sitten. Niin vain kuitenkin syyskuusta eteenpäin meillä sairastettiin kokonaisvaltaisesti ja aika lailla systemaattisesti, tasaisin väliajoin, aivan tähän vuoden loppuun saakka.

Kirjoitin aikaisemmin perheemme ensimmäisen kotijoulun kihelmöivästä odotuksesta. Sitä se olikin: innostavaa, rauhaisaa ja kaikin puolin ihanaa. Nimenomaan se odotus. Aaton vastaisena yönä nousi ensin taaperolle kuume ja seuraavana aamupäivänä nelivuotiaalle. Pienet potilaat olivat väsymyksestään huolimatta kyllä hirmu reippaita ja jaksoivat touhuilla ja odottaa pukkia  innolla. Eikä joulutunnelma missään nimessä pilalle mennyt - arki se vain antoi muistutuksen itsestään kimalluksen keskellä.

Ihana yllätys oli nelivuotiaalle ja minulle osoitettu yhteislahja: liput Disney on ice Frozen -esitykseen, mikä ei tyttöön varmaan paremmin olisi voinut upota. Tätä taatusti mahtavaa seikkailua odotellessa, jään myös toivomaan vähempiä sairasteluja meidän perheelle ensi vuonna. Huokaisten, että ainakin tämän vuoden osalta ne olivat nyt tässä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Järvi-Suomen sydämestä kolmekymppinen neljän äiti, joka opettelee hetkeen heittäytymistä ja lempeää suhtautumista kotikaaokseen. Yllättyy yhä uudestaan, miten suklaarakeiden rouskuminen ja kastematojen kiemurtelu saa lapset nauramaan. Etsiskelee aina kuitenkin iltaisin niitä mystisesti katoavia sukkien pareja, joita on jo yhteensä tusina tuolla jossain.

Suurperheen ja työn yhdistämistä, käsillä tekemisen intoa ja arkisen onnen kolahtelua. Tervetuloa seuraamaan!

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram