Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Poiminta

Meillä hurahdettiin viime keväänä Omar-munkkeihin, ja nyt vihdoin päätin itse kokeilla onnistuisiko vastaava makuelämys jollakin kotiohjeella. Löysin kyllä erilaisia vaihtoehtoja, mutta päädyin tällä kertaa turvalliseen ratkaisuun - mokkapalapohja, johon tulisi Omar-kuorrute. Tässäpä herkkuohje vielä muidenkin iloksi.

1. Tee pohja (otettu Suomen lasten leivontakirjasta)

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 200 g sulatettua voita
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa ensin munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Lisää lopuksi sula rasva. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.

2. Tee kuorrutus

  • 2 dl kermaa
  • 250g Omar-karkkeja

Kaada kerma ja karkit kattilaan. Keitä ensin miedolla lämmöllä sekoitellen niin, että karkit sulavat ja seoksesta tulee tasaista. Vähennä lämpöä ja keitä kuitenkin vielä, jotta seos kunnolla paksuuntuu (muista sekoitella, ettei pala pohjaan). Anna sitten tovi jäähtyä. Kaada kuorrute pohjan päälle. Koristele mielesi mukaan, esim. paloitelluilla Omar-karkeilla ja nonparelleilla. Pilko sopivan kokoisiksi paloiksi.

Tämä ei ollut mielestäni ollenkaan liian makeaa, vaikka ensin niin pelkäsinkin. Ja piristävää vaihtelua perinteisille mokkapaloille! Maistui myös pikkuväelle sen verran hyvin, että taidanpa vääntää näitä seuraaviin lastenjuhliin.

Kommentit (20)

herkkusuu

Jähmettyykö kuorrute tässä vai pysyykö se ihan löysänä? Herkulliselta kuulostaa, täytyy kokeilla! :)

Sattumia ja suklaarakeita
Liittynyt13.9.2016

Ei jähmety samalla lailla kuin mokkapaloissa, vaan jää vähän pehmeäksi. Parempaa ehdottomasti samana päivänä syötynä, toisena päivänä jo selvästi tahmeampaa - hyvää toki silloinkin ;)

Vierailija

Oli pakko testata tämä, mutta itse en kyllä saanut kuorutetta jähmettymään kuin tomusokerin avulla. Pelkkä kerma ja Omarit jätti kuorutteen niin nestemäiseksi, että sillä ei pystynyt kuorruttamaan.

Sattumia ja suklaarakeita
Liittynyt13.9.2016

Lisäsin ohjeeseen pienen tarkennuksen keittämiseen liittyen, eli kannattaa keitellä vielä jonkin aikaa karkkien sulamisen jälkeen (max. 10min), jotta paksuuntuu siinä jo vähän. Myös jäähdytysvaiheessa pitäisi muuttua jähmeämmäksi. Itse sekoittelin seosta hetken oven raossa (kärsimätön kun olin odottelemaan).

eeva

Oi, törmäsin tähän ihanaan ohjeeseen! Ajattelin leipoa näitä paloja huomenna, mutta osaisitko sanoa, että kannattaako kuorrute levittää jäähtyneen vai vielä lämpimän pohjan päälle?

jansku888

Tää oli hyvä ohje.. Mut miten tuossa niin paksusti kuorrutetta.. Tein tuolla ohjeella ja tuli tosi ohkanen kerros kuorrutetta.. Täytyy ens kerralla tehdä vähä enemmän 😋

Sattumia ja suklaarakeita
Liittynyt13.9.2016

Keitä ensi kerralla vähän pidempään (kun karkit sulaneet ja seos kuplii, vähennä lämpöä -> jatka hetki vielä sekoitellen niin, että näet paksuuntuvan) ja sitten jäähdytys. Näin toimi itsellä :)

Vierailija

Tunnin jäähtynyt ja jähmettynyt kuorrutus -3asteessa eikä edelleenkään ole jähmettynyt vaikka kylmää jo on.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogia kirjoittaa Järvi-Suomen sydämestä kolmekymppinen neljän äiti, joka opettelee hetkeen heittäytymistä ja lempeää suhtautumista kotikaaokseen. Yllättyy yhä uudestaan, miten suklaarakeiden rouskuminen ja kastematojen kiemurtelu saa lapset nauramaan. Etsiskelee aina kuitenkin iltaisin niitä mystisesti katoavia sukkien pareja, joita on jo yhteensä tusina tuolla jossain.

Suurperheen ja työn yhdistämistä, käsillä tekemisen intoa ja arkisen onnen kolahtelua. Tervetuloa seuraamaan!

Teemat

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Instagram