Keskiviikkona 11.10. vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Maailmassa on edelleen vuonna 2017 syrjintää mitä tytöt joutuvat kohtaamaan ikänsä ja / tai sukupuolensa takia. Tämä kansainvalinen tyttöjen päivä on samalla juhlapäivä. Tämä päivä nostaa esille kaikki ne mahdollisuudet joita tytöillä on. Haluan olla mukana luomassa tasa-arvoisempaa maailmaa ja poistaa kaikenlaiset esteet tyttöjen edestä. Kaikilla tytöillä tulee olla oikeus päättää omasta elämästään, koulutuksestaan, suhteistaan sekä osallistua päätöksentekoon yhteisesti. Joka päivä on tasa-arvonpäivä.

Tyttölapsen äitinä haluan luoda tyttärelleni maailman, jossa kaikki ovet ovat avoinna samalla tavalla kuin veljilleenkin. Kalamies osallistui Pyykkivuoren rakkaustangon ohessa, omalla kirjoituksellaan blogiyhteisön muiden tyttölapsien isien kanssa kertomaan isyydestä tyttölapselle. Kiitos <3

 

”Tyttären isänä olemisen sietämätön keveys

Isänä tyttärelle oleminen on haastavaa, mutta todella palkitsevaa. Miten asettua siihen prinsessamoodiin ja olla se satumaisen komea prinssi, joka pelastaa prinsessan pahojen kynsistä?

Miten päivittäin pitää yrittää saada hiukset ponnarille, letistä puhumattakaan? Miten suhtautua tyttären vaatimukseen, että pitää päästä pyöräilemään just NYT!!!?

Asiat, mitkä itselle tuntuvat loogiselta tehdä näin, ei tyttären mielestä ole ollenkaan hyväksyttävää. Liian usein huomaan käsitteleväni tytärtäni, kuin hän olisi poika. Onneksi ajan kuluessa ja hänen kasvaessaan olen pystynyt huomaamaan oman käytökseni ja päässyt tytärtäni lähemmäs kuuntelemalla hänen toiveitaan.

Aina ne eivät kuitenkaan todellisuuden kanssa kohtaa.

Päivääkään en vaihtaisi pois tyttären isänä olemisena. Uskomatonta, kuinka tuo pieni ihme pystyy kerta toisensa perään yllättämään minut kaikella oppimallaan. Olen häneltä oppinut isyyttä enemmän, kuin olisin ikinä uskonut.

Poikien isänä olemisen jälkeen tyttären isyys on opettanut olemaan kärsivällinen ja empaattinen tilanteissa, mitkä putkiaivojen läpi tutkittuna on pikemminkin tuntunut koomiselta. Nämä ovat kuitenkin tyttären maailmassa sen hetken isoimpia asioita ja niiden ymmärtäminen on vaatinut minua oppimaan olemaan isä juuri siinä hetkessä.

Rakkaudella ei ole rajaa, kun sen tytär osoittaa, siihen saan vastata rakkaudella.”

Kalamies ja Trinsessa 6 vee

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Keski-ikäistyvä Nainen, vaimo kalamiehelle, tavallinen äiti kolmelle lapselle, ammattina lastentarhanopettaja. Asuinpaikka pieni luontokaupunki Suomen pohjoisosissa. Sydäntä lähellä luonto, luonnollisuus, hiljentyminen, taide sekä luovuus. Lapset elämässä kaikki kaikessa. Arki pyörii töiden, kodin, perheen ja lasten harrastusten ympärillä. Blogissa tulee olemaan ajatuksia arjesta, sen moninaisuudesta sekä siitä, miten lapsiperheessä annetaan aikaa myös parisuhteelle vai annetaanko sitä. Blogissa on veikeitä ajatuksia parisuhteen ylläpitämisestä, oman itsensä löytämisestä sekä arjenhuumorista kaiken keskellä.

Teemat