Kuva: Pixabay

Rakastan lakuja. Koko perhe tietää tämän. Eilisiltana palaverista kotiin raahustaessani minua odotti olohuoneen pöydällä iloinen yllätys: Ystävänpäivän aatto! Puolisoni oli ostanut minulle ja lapsille keväiset tulppaanikimput sekä isot kulholliset lakuja. Ne olivat näkyvä viesti rakkaudesta.

Yllättävä muistaminen arjen keskellä sykähdyttää, vaikken osaa sitä aina ääneen sanoa. Tunne on keveä, vaikka sanat jäisivät pään sisäisiksi.

Aamukahvi vuoteeseen ja virkistävästä rupatteluhetki ovat itselleni sitä parasta arjen luksusta. Tällaisia hetkiä yritän ripotella mahdollisimman moneen päivään.

Aamukahvi vuoteeseen ja virkistävästä rupatteluhetki ovat itselleni sitä parasta arjen luksusta.

Sitä iloisempi on yllätys, jos lahjaan liittyy jokin tunneviesti tai annos vaivannäköa. Lahjan antajan ei tarvitse tuoda esille sitä, millaista ajatus- tai jalkatyötä pienen muistamisen hankkiminen on edellyttänyt. Lopputulos puhuu puolestaan. Jo yksi suklaapatukka kauniiden saatesanojen ja suukon kera voivat kirkastaa päivän.

Säännöllisin välein elämä kuitenkin yllättää ja hyvistä yrityksistä huolimatta puolisot juuttuvat konkeloon, kuten metsuri asian ilmaisisi.

Pienillä eleillä on iso merkitys. Onni syntyy hyviä asioita toistamalla.

Hyvät neuvot ovat kalliit, kun voimavarat ovat vähissä. Epätoivo meinaa kiilata kainaloon. Toivottomuuden tilaan ei kannata kuitenkaan jäädä. Jo tilanteen näkyväksi tekeminen ja kuulluksi tuleminen lohduttavat. Usein joku toinen, jonka liitto on tiltannut samantapaisiin ongelmiin, pystyy samaistumalla, kohtaamalla ja syvästi ymmärtämällä tuomaan helpotusta tilanteeseen. Omat ristiriitansa selvittäneillä on monia käytännöllisiä ideoita, miten päästä haastavan vaiheen yli.

Pienillä eleillä on iso merkitys. Onni syntyy hyviä asioita toistamalla. Kuten lakukulhoa säännöllisesti täyttämällä. Miten niin pienet asiat voivat synnyttääkään niin suuria tunteita!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat