Kuva: Jaakko Kaartinen

Herään aamuisin, ja koen aina onnen säväyttävän tunteen. Se tulee silloin, kun katson rakastettuni kauniita kasvoja. Peitonreunan taitteet ja pään alle kehystävät häntä, suloiset, rakkaat kasvot vielä ohuessa unessa, ja unen pinnan läpi hän hymyilee minulle.

Se on niin kiehtova ja kaunis asetelma, että se tuntuu aivan taiteelta, jollaista elämä jossain pisteessään voi olla.

Taiteella on mahdollisuus muuttaa ihmistä. Taiteen transformatiivinen voima. Voimakkaalla tunteella rakastetun ihmisen kasvot aamun unessa ovat sellainen ihmistä muuttava voima. Minä ainakin muutun aina. Siinä hetkessä minussa sulaa jotain ja saa uudenlaisen, hiukan paremman muodon. Tai on kuin kesä puhkeaisi minussa siinä hetkessä. Tai kuin olisin juonut janoisena lasin raikkainta vettä.

Silmänräpäyksen ajaksi yllätyn siitä tunteesta. Että jonkin asian näkeminen voi sillä tavalla tarttua ihmiseen ja liikahduttaa. Se on aina minkä tahansa päivän huippuhetkiä.

Se tulee samalla tavalla kuin meteoriitin sirkama ilmakehään: yhtäkkiä, rajulla voimalla, välähtäen, vääjäämättömänä. Se tulee avaruudesta ja leiskuen palaa ja sirottuu materiaaliksi tälle planeetalle. Sen jälkeen kaikki on muuttunut, vähäsen, yhden tähdenlennon verran, ikuisesti niitä molekyylejä rikkaampaa, runsaampaa.

Rakkauden jatkuvasti muuttava voima.

Jokaisen aamun hetkin, jona katson rakastettuni kasvoja lisää yhden hetken muiston painon minun rakkauteni taivaankappaleeseen. Omaa rataansa se kiertää rakastettuani; siis minä kierrän hänen ympärillään pitkässä, polveilevassa tanssissa.

Hän kirjoittaa jotain salaperäistä minun sisälleni hymyllään, kasvoillaan, olemalla siinä sängyn hitaassa lämmössä. En osaa ihan tarkkaan lukea sitä tekstiä, mutta tiedän, mitä siinä sanotaan. Minun sisäisen huoneeni seinät hän on kirjoittanut pitkin poikin näinä meidän elämämme aamuina.

 

Terveisin, J

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat