Kuva: <span class="photographer">Unsplash</span>
Kuva: Unsplash

Jos ihmisenä eläminen olisi jotenkin helppoa, niin ei maailmassa olisi mitään ongelmia. Mutta ei se ole helppoa. Miksi ihmiset käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät? Miksi jonkun täytyy osoittaa toisille olevansa paras? Miksi jonkun täytyy nöyryyttää muita? Miksi toisen käytös ärsyttää? Miksi joku satuttaa toista? Näitä miksi -kysymyksiä maailmassa riittää...

Luin kerran kirjan nimeltään Jeesus ja elämisen taito. Sen on kirjoittanut avioeron läpikäynyt Kaisa Kariranta. Kirjan viimeisellä sivulla hän kirjoittaa: "Ei ole meitä ja teitä, on vain ihmisiä. Jokainen kompastelee. Kaikki satuttavat. Me kaikki satutamme."
 

Tavalla tai toisella me satutamme. Jotakin joskus. Me kaikki.


Tämä vastannee näihin miksi -kysymyksiin. Tavalla tai toisella me satutamme. Jotakin joskus. Me kaikki. Samaisessa kirjassa viimeisellä sivulla on myös lauseet: "Kaikilta pyydetään sydämen taivuttamista rauhaan sen kaikkein vaikeimmankin ihmisen kohdalla. Ihmiset pelastavat toinen toisensa itseriittoisuuden autiomaalta." Tämän viikon vinkkini #uskottomuus teemaan on: lue Kaisan kirja. Ei mulla muuta.


Terveisin Ulla Oinonen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat