Kuva: unsplash, Craig Whitehead

Vanhemmuus osaa yllättää vastuillaan. En olisi ikinä arvannut sitä, että kuinka suuri vastuu ystävyyssuhteista lankeaisi ylleni jo kolmivuotiaan vanhempana. Tyttäreni eräs päiväkotikaveri vaihtoi päiväkotia.  Hän oli tyttäreni tärkeä ystävä. Nämä kaksi olivat olleet päiväkodissa erottamattomat. He keksivät yhdessä juttuja ja kuulin paljon päivän päätyttyä heidän kahden puuhista.

Yhteisen päiväkotiajan päätyttyä ymmärsin, että meidän olisi syytä tavata. Ymmärsin, että tämä nousee tai kaatuu minun aktiivisuuteni myötä. Ensimmäisten puistotreffien myötä oli meille vanhemmille selvää, että käsissämme on jotain ainutlaatuista.

Aina iloisen lapseni riemu tavatessaan ystävänsä oli jotain mitä en ole koskaan ennen nähnyt. Nauru oli niin heleä näiden kahden juostessa pitkin puistoa, että sydämeni suli. Toinen vastasi heti toisen ideaan myöntävästi ja se oli menoa se. Edellisestä tapaamisesta oli ehtinyt kulua kuukausia ja nämä kaksi jatkoivat kuin leikit olisivat jääneet eilen kesken.

En voi uskoa, että noin pieni ihminen muodostaa noin syvän ihmissuhteen. Kun mietin kaikkia käsissäni olevia vastuita, on tämä yksi, jota en halua mokata. Jos tuollainen yhteys toiseen taaperoon on mahdollista, en halua sitä katkaista. En halua olla se, joka povaa asioiden kestämättömyyttä ja mahdottomuutta. Teinisuhteestakin tuli vastoin ennustuksia avioliitto, miksei taaperoiden ystävyydestä merkittävä sielunsiskojen yhteys.

Terveisin, Ulla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat