Helsinki Priden Puistojuhlassa vapaaehtoiset vanhemmat halaavat sitä kaipaavia Konttikirkon luona klo 14-18 Kuva: Christiana Rivers, Unsplash

Viime lauantaina alkoi Feministisen kirkon facebook-ryhmässä pohdinta josko Helsinki Pridessä voisi järjestää tempauksen, jossa vapaaehtoiset vanhemmat sekä isovanhemmat halaisivat heitä, jotka välittävää halausta vanhemmilta kaipaisivat. Lupasin ottaa hommasta koppia, sillä näin sen niin tärkeänä. Sunnuntaina laitettiin somessa kyselyjä kiertämään. Nopeasti se jaettiin myös Helsinki Priden omilla profiileilla ja nousi pian mahdollisesti niiden kaikkein tykätyimmäksi julkaisuksi. Alle vuorokaudessa pääsinkin jo perustamaan vapaaehtoisille oman facebook-ryhmän, sillä viestitse kommunikoiminen olisi käynyt mahdottomaksi. Muutamassa päivässä on vapaaehtoisten joukko kasvanut yli sataan. Ja yhä yhteydenottoja tulee.

Olen aiemmin kirjoittanut Sara Cunninghamista, joka on toiminut ns. varavanhempana esimerkiksi sateenkaariparien häissä. Siitä hetkestä asti olen miettinyt kuinka tärkeää vastaavanlaista olisi mahdollistaa myös täällä. Nyt siihen voisi olla mahdollisuus. En olisi koskaan villeimmissä unelmissanikaan osannut kuvitella kuinka runsain joukoin ihmiset tarttuivat kutsuumme. Olenkin jo nyt todennut, että teen kaikkeni, jotta tätä hyväsydämisyyttä voitaisiin tukea jatkossakin. Luvannut välittää kutsua muidenkin kaupunkien Pride-tapahtumiin sekä lähteä mahdollisuuksien mukaan koordinoimaan varavanhempi-toimintaa. Nyt on aika.

Eräs tuttuni alkoi itkemään jo siinä vaiheessa, kun selitin että tällaista halaus-tempausta lauantaina pallottelimme. Silloin tajusin jälleen, kuinka merkityksellisestä asiasta puhumme. Kuinka koskettavan, syvän ja tärkeän aiheen äärellä olemme. Jokainen ansaitsisi rakkautta, lempeyttä ja kokonaisena nähdyksi sekä kuulluksi tulemista omilta vanhemmiltaan. Kaikki eivät ikävä kyllä kuitenkaan sitä edelleenkään saa. Ne ovat haavoja, jotka jättävät jäljen.

Iloitsen jokaisesta ihmisestä, joka on tahtonut lähteä vapaaehtoiseksi. Muiden hyvä sydän ei saa maailman kipuja katoamaan, mutta se voi auttaa niitä kestämään. Muistuttaa, ettei ole yksin.

Jos olisit itsekin kiinnostunut osallistumaan vastaavanlaiseen halaustoimintaan tai varavanhemmuuteen jatkossa, niin laita ihmeessä viestiä esimerkiksi sähköpostiosoitteeseeni mio.kivela@evl.fi. Samoin, jos voisit kaivata jonkinlaista varavanhempaa tai -isovanhempaa omaan elämääsi sateenkaarevista syistä johtuen, niin laita ihmeessä viestiä tai jää kuulolle, palaan aiheeseen varmasti tulevaisuudessa!

Vaikuttunein terveisin, Mio

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat