Kuva: Unsplash, muokkaus Mio Kivelä

Suurin osa varmasti tietää ihmisiä, jotka tekevät kerta toisensa jälkeen samoja virheitä kumppania valitessaan. Kenties ovat sellaisia itsekin.

Joskus vääränlainen viehättää. Esimerkiksi mukava kaveri retkahtaa aina vain renttuihin. Jotkin piirteet voivat viehättävät vaikka järki sanoisi, että kenties juuri niidenkin piirteiden vuoksi homma ei voisi koskaan toimia. Joutuu jännittämään kumpi voittaa, tunteet vai järki.

Vääränlainen voi myös vastata tarpeeseen ja kenties juuri siksi myös viehättääkin. Tarve voi olla konkreettinen, positiivinen tai vain vahvistaa vanhoja ajatuksia. Renttu voi esimerkiksi tarjota mahdollisuuden toimia pelastajana ja paremmalle tielle ohjaajana tai tukea itseä vähättelevää sisäistä puhetta. Eikä tämä päde vain renttuihin. Joku tarjoaa tukea liiankin rikkinäisille, joku hankkiutuu huomaamattaankin sekaviin kuvioihin ja joku päätyy pompoteltavaksi tai pompottelijaksi. Meillä on omat kipupisteemme ja tarpeemme. Niistän rakentuvat myös omat ihmissuhteiden rikkinäiset levymme, esimerkiksi kumppanin valinnan suhteen.

Ehkä sinullakin on huomaamattomia tarpeita. Kuuntele niitä. Anna niiden tulla nähdyksi ja hyväksytyksi. Ehkä sitten ne voivat muuttua, kadota tai tulla täytetyiksi myös oikeanlaisen ihmisen kanssa.

Se ystävä, joka aina päätyy vääränlaisen tyypin kanssa yhteen, ei siis tee sitä välttämättä tietoisesti. Hän ei myöskään ole erityisen tyhmä tai kovapäinen. Hänellä on tarpeita. Kenties pitkältäkin juontuvia ja huomaamattomia. Tarpeita, joihin tuo toinen ihminen jotenkin vastaa. Hyvässä tai pahassa. Ja sama pätee myös sinuun, mikäli löydät itsesi samoista sotkuista kerta toisensa jälkeen. Ehkä sinullakin on huomaamattomia tarpeita. Kuuntele niitä. Anna niiden tulla nähdyksi ja hyväksytyksi. Ehkä sitten ne voivat muuttua, kadota tai tulla täytetyiksi myös oikeanlaisen ihmisen kanssa.Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat