Minun sinkkuelämässäni pyörähti joku aika sitten ihana mies, joka ehti antaa jo pienessä ajassa paljon uutta ja positiivista ajateltavaa. Hän puhui siitä, miten on tärkeää, että pystyy näyttämään toiselle oman ”tyhmyytensä”. En ollut koskaan ajatellut koko tyhmyysasiaa. Mutta totta tosiaan: jokainen meistä on vähän höpö, tyhmä ja lapsellinen. Olemme sekoituspehmiksiä, joissa on vähän kaikenlaisia makuja.

Kyllähän me aikuisetkin etsimme toistemme silmistä hyväksyntää. Eniten hyväksyvää katsetta taidamme etsiä lähisuhteissamme. Parisuhde on siitä kummallinen suhde, että siinä aktivoituvat niin monet ihmisyyden puolet. Ja sentäs jos alamme eri puolia piilottamaan. Sopeuttava käytös saa ihmisen asettumaan omassa elämässään häkkiin, josta lopulta pääsee vain itse ulos.

Mutta hölmöys :) Ai että. Sehän on leikkimistä. Mihin kaikkeen oman hölmöytensä saa toisen kanssa valjastettua, kun oikein pistää mielikuvituksensa liikkeelle? Ja kuinka hauskaa on toiselle kertoa omat pähkähulluimmatkin ajatukset, kun vastassa on täydellistä hyväksyntää ja hellyyttä. Oman hölmöläisyyden näyttämistä voisi kokeilla jo tapailuvaiheessa - itsensä alttiiksi laittaminen on mitä parasta luottamusjumppaa.

Meissä jokaisessa on myös iloa ja valoa, joita kumpaakin on niin helppo rakastaa. Mutta rakkaus mitataan niissä paikoissa, kun pimeys on näkyvissä. Ei ole kovin helppoa elää ihmisen kanssa, joka haluaa kermat päältä ja pelkkää juhlakattausta. Arjen suuria tekoja on uskaltaa kysyä toiselta lempeästi ja myötätuntoisesti, miksi on paha olla, vaikka päälle kaadetaan syytöstä ja kumppani käyttää toista ukkosenjohdattimena tai roskalavana (rajoja unohtamatta).

Vaikka olemme isoja ja vastuullisia aikuisia, olemme myös lapsia. Jotta lapsipuoli meissä voi hyvin, pitää sen saada leikkiä ja hullutella. Annetaan itselle tilaa, löysätään pipoa ja jaetaan iloa, joku lähellä olevakin saattaa tuosta meiningistä saada positiivisen tartunnan :)

Johanna Kurkela laulaa osuvasti kappaleessaan Palvo minua:

"Sano minulle jotain suloista
jotain hellää ja huikeaa
ei mitään tylsää tai alakuloista
eikä mitään masentavaa
Sano että rakastat silloinkin
kun en ole herttainen
että silti oon naisista hurmaavin
et saisit ääneen sanoa sen

Palvoa minua vähän
sitä tänään tarvitsen
sano että olen kaunis
että olen ihmeellinen
palvo minua vähän
sinut siitä palkitaan
sillä palvottuna pystyn
melkein mihin vaan."..jne.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat