Minulla on unelmia. Seurustelukumppania minulla puolestaan ei ole. Nyt olen miettinyt, että täytyykö minun siis valita tuleva kumppanini niin, että hän sopii unelmiini vai onko hän minulle muutenkin sopiessaan automaattisesti myös unelmiini sopiva tai voiko kaikki itse asiassa mennä lopulta aivan uusiksi, kun oikea kumppani löytyy.

Toivon, että meistä jokaisella on jonkinlaisia unelmia. Pieniä tai suuria. Toiveen kaltaisia, joiden ei välttämättä edes tarvitse toteutua tai syviä kutsumuksia, jotka tuntuvat lävistävän koko olemuksen ja vetävän puoleensa. Osa unelmistamme voi olla sellaisia, ettei niiden käsittely mahdollisen kumppanin kanssa jännitä lainkaan. Osa taas voi tuntua niin suurilta, että pelottaa voiko sopivaa kumppania edes löytyä.

Minä unelmoin muun muassa arjesta ulkomailla; muutaman vuoden työurasta Euroopan ulkopuolella tai maailman ympäri kiertelystä sukupuolikäsityksiä tutkien. Unelmakohteeni eivät aina ole niitä kaikkein tutuimpia, helpoimpia tai selkeimpiä. Hetkittäin saan itseni kiinni myös ajatuksesta lähteä tekemään kriisityötä sinne missä hätä on suurin. En tiedä mitä tulevaisuuteni todella tuo tullessaan, mutta tiedän, että jokin sisälläni huutaa Suomen rajojen ulkopuolelle. Ei vain lomalle, ei vain nauttimaan vapaudesta, vaan ennen kaikkea tekemään ja toimimaan, kenties jopa asettumaan. Unelmani on suuri ja lähes väistämättömältä tuntuva. Välillä pelkään, että se on liian suuri tai vääränlainen antaakseen tilaa toiselle ihmiselle.

Toivon, että meistä jokaisella on jonkinlaisia unelmia ja toivon, ettei kukaan joutuisi luopumaan niistä ainakaan liian aikaisin. Unelmat, kun luovat toivoa ja tuppaavat joskus toteutumaan. Haluankin ajatella, että saamme unelmoida ja suunnata elämäämme unelmiamme kohti ilman, että eväämme sillä mahdollisuuksiamme elämämme rakkauteen. Sillä onhan Jumala luonut maailmaan meidätkin hulluine unelminemme, joten miksei Hän olisi voinut luoda myös jotain toista, joka sopii siihen vierellemme. Ihmistä, jonka kanssa jakaa unelmat ja tehdä niistä totta sellaisenaan, muokaten tai kirjoittaa uudestaan yhteisiksi, kuin itsestään. Ihmistä, joka sopii unelmillemmekin kumppaniksi. Varmaksi ei voi tietää löytyykö sellaista ihmistä koskaan, mutta ainakin sen voi lisätä unelmiensa listaan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat