Olen ollut umpi-ihastunut ja –rakastunut elämässäni monta kertaa. Elämyshakuisena erityisherkkänä olen herkkä ihastumaan. En varmaan koskaan kyllästy rakkauteen enkä lakkaa rakastamasta rakkaustarinoita. Erotarinatkin ovat rakkaustarinoita.

Viestittelin hetki sitten itselleni rakkaimman aikuisen ihmisen kanssa ja sanoin, että olen umpirakastunut. Ja jäin maistelemaan sanaa. Se ei jotenkin kuvannutkaan omaa oloani vaan tunsinkin olevani umpirakastettu.

Umpirakastettu tarkoittaa minulle sitä, että minua rakastetaan niin, että olen täynnä toisen minuun kaatamaa rakkautta. Rakkautta kaadetaan minuun välillä saaveittain, välillä ämpäreittäin, mutta niin paljon, että jopa minä ymmärrän olevani rakastettu.

Minä saan rakkautta pitkin päivää viestein, jotka kertovat, että täällä olen ja ajattelen sinua. Minua pidetään kädestä kiinni, missä tahansa kuljemmekin. On ihanaa tuntea toisen lämmin käsi aina palelevia käsiäni vasten. Mies on aina valmis puhumaan ja keskustelemaan. Hän ei pelkää vahvuuttani vaan on itse niin vahva, että tiedän voivani nojata, kun itse uhkaan kaatua.

Olen luullut tähän asti, että olen suhteessa hankala, mutta en olekaan – olisin aina tarvinnut ihmistä, joka puhuu eikä pelkää. En voi tietää, kestääkö tämä ja kuinka pitkälle, mutta ei haittaa - tiedän nyt, etten ole hankala tai kykenemätön sitoutumaan.

En olisi ikinä osannut kuvitella, mitä minulle tapahtuisi sitten, kun haaveeni avoimuudesta toteutuisi. Aloin ymmärtää naiseutta, miehuutta, seksuaalisuutta, kumppanuutta, solmujen avaamista ja tahtomista. Omakohtainen kokemukseni on se, että avoimuudessa on ihan uskomatonta taikaa. Tai no ainakin sille joka avoimuutta kaipaa.

Mitä tällä oikein yritän sanoa? Sitä että puhu, älä pelkää. Asiasi on olemassa, vaikka et puhuisi siitä ääneen. Kerro toiveesi, odotuksesi, ärtymyksen aiheesi, itkusi ja kaikki muu. Jos ei asetu alttiiksi sille, että pelkää tulevansa jätetyksi, ei ehkä pääse toista koskaan niin lähelle kuin toivoisi.

Mikä on avain sinun sisimpääsi?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat