Työkaverini kertoi, kuinka ruuhkavuosien aikaan oli pitkästä aikaa päässyt miehensä kanssa kahdestaan illalliselle. Jossain kohtaa mies oli pysähtynyt mietteliään näköisenä katselemaan. "Ai, tuoltako sä näytit."

Voit katsoa ja nähdä kuitenkaan katsomatta ja näkemättä täysin. Joskus syynä on kiire ja stressi, joskus et halua nähdä ja joskus et vain osaa. Joskus vain havahtuu huomaamaan toisen aivan erilailla kuin hetki sitten. Ensimmäistä kertaa tai pitkästä aikaa uudestaan.

Pilapiirtäjä ylikorostaa piirrustuksissaan joitain piirteitä, mutta niin teemme mekin.

Siihen mitä toisessa näemme ei vaikuta vain se millainen hän oikeasti on vaan myös omat mielikuvamme. Pilapiirtäjä ylikorostaa piirrustuksissaan joitain piirteitä, mutta niin teemme mekin. Ihan huomaamatta. Voimme korostaa toisessa milloin mitäkin unelmiemme, mieltymyksiemme, oletuksiemme ja tarpeidemme mukaan. Joskus omista lähtökohdistamme ja joskus ympäristön vaikuksesta, kuten kiireen keskellä. Ja sitten havahdummekin huomaamaan kumppanimme kokonaisuudessa olikaan.

 Kenties siinä voisi siis olla salaisuus. Katsoa toista ikään kuin eri valaistuksessa kuin yleensä.

Miten sitten nähdä toinen kokonaisvaltaisemmin myös esimerkiksi kiireen keskellä? Eräät tuttavani miettivät kuinka näkevät puolisoistaan aina ihan toisenlaisen puolen, kun ovat pariskuntana ulkona muiden kanssa tai esimerkiksi puolison mukana tämän ystävien seurassa. Yhtäkkiä sitä huomaa puolisostaan jotain kauan sitten unohtunutta tai jotain aivan uutta. Vain koska on menty pois arjen rutiineista, ympäristöistä ja rooleista. Kenties siinä voisi siis olla salaisuus. Katsoa toista ikään kuin eri valaistuksessa kuin yleensä. Ja hakeutua sinne säännöllisin väliajoin. Minne sinä voisit mennä ihailemaan puoliosasi uuteen valaistukseen? Ja milloin sen tekisit?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat