Marja Hintikka kertoi Insta -tilillään ihanan kaavan toimivasta suhteesta.

keskinäinen vetovoima
--> molemminpuolinen arvostus ja kunnioitus
--> yhteiset unelmat ja tahtotila
--> arjessa tiiminä toimiminen
--> yhteiset onnistumiset ja unelmien toteutuminen
--> vetovoima kasvaa yhdessä koetusta ilosta ja onnistumisista ja ympyrä pyörii.

Lukiessani kaavaa, pohdin miten oman suhteeni ainekset osuvat tässä kohdalleen. Matematiikassahan kaava toimii niin, että mitään ei voi ottaa pois tai lisätä ettei lopputulos muuttuisi. En ole oikein ikinä pitänyt matematiikasta, joten onnekseni voin sanoa, että suhteessa voi onnistua vaikka kaavan aineksista joku joskus välillä uupuu tai siihen lisää jotain.

Joskus esimerkiksi epäonnistuminen avaa jotain ihan uutta. Huumori esimerkiksi auttaa, jos onnistumisten sijaan ryvetään epäonnistumisissa. Toisista parhaat puolet voi tulla jopa esiin vaikeuksien kautta. Kun on saanut tukea, ei sitä unohda, joten vetovoima kasvaa myös yhdessä koetuista suruista ja epäonnistumisista.

Kaavassa taitaa olennaisin merkki olla sana yhdessä ja yhteiset. Kun toisen unelmat toteutuvat ja toinen rypee jumissa, nostaa ylös yhteinen päämäärä, jonne ponnistellaan yhdessä. Olennaisinta taitaa olla se, että elämästä löytyy minun ja sinun asioiden lisäksi meidän yhteisiä asioita.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat