Kuva: <span class="photographer">Unsplash</span>
Kuva: Unsplash

Yksittäiset uudenvuoden lupaukset eivät ole minun juttuni. Sen sijaan minulla on jo viidettä vuotta vaihtuvat teemat vuoden jokaiselle kuukaudelle. Teemat, jotka haastavat meitä katsomaan elämäämme tai maailmaa uudesta näkökulmasta sekä kohentamaan tai haastamaan jotain elämänaluetta. Nyt kehitimme sellaiset myös parisuhteita ja rakkaussuhteita varten. Voit kehittää omasi tai hyödyntää näitä. Kehitelkää konkreettiseet tavoitteet ja toimet jokaiselle kuukaudelle, jottei teema jää vain ajatuksen tasolle ja reflektoikaa ja jakakaa asioita halutessanne vaikka mukana olevien ystävienne kanssa.

Tekojen tammikuu
Siirry sanoista tekoihin. Jos jo pitkään lupailtu asia on jäänyt tekemättä, niin tee se nyt ja mikäli et voi toteuttaa sitä tammikuussa niin ota ainakin ensimmäinen askel sen toteutumiseen. Varaa kesästä se viikko mökin kunnostukseen tai osta välineet siihen puutarhan laittoon. Tai sitten tee ja huomioi niitä joka päiväisiä kauniita asioita, joita toisillemme teeme ja, jotka tekevät arjestamme kauniimpaa ja helpompaa. Kiitä niistä ja panosta niihin.

Harrastusten helmikuu
Aloittakaa yhdessä jokin harrastus. Yhteinen tekeminen sekä yhdessä tekeminen hoitavat suhdettanne. On myös hyvä, ettei kaikki yhteinen aika ole vain arjen pyörittämisestä. Jos yhteisiä harrastuksia löytyy jo niin voitte tutustua uusiin vaikka vain kertaluontoisesti.

Miellyttämisen maaliskuu
Kysy ja selvitä asioita, joista toinen pitää. Hemmotelkaa toisianne vaikka vuoroviikoin, jotta huomiointi jakautuu tasaisesti. Anna toiselle pitkä jalkahieronta tai valmista yllätyäen hänen suosikkiruokaansa valmiiksi kotiin osottamaan. Pyri saamaan toiselle mahdollisimman mukava olo, kuitenkaan omaa hyvinvointia laiminlyömättä.

Hulluttelun huhtikuu
Löytäkää sisäinen lapsenne, tarttukaa hulluihin ideoihin, seikkailkaa. Yritä myös saada toinen nauramaan. Hymy ja yhdessä nauraminen tekevät hyvää.

Toiveiden toukokuu
Kertokaa, kuunnelkaa ja toteuttakaa mahdollisuuksien mukaan toistenne toiveita. Menkää vaikka treffeille niin, että tekeminen valitaan ensin vuorotellen ja sitten yhdessä.

Kehujen kesäkuu
Kehukaa toisianne. Ei ole turhaa muistuttaa mistä toisessa pitää vaikka yhteistä matkaa olisikin kuljettu jo pitkään. Kertokaa ne suuret ihastuksen kohteet, mutta myös arjen pienet hetket. Tehkää kehuista ja positiivisesta palautteesta luonteva osa arkeanne.

Herkullinen heinäkuu
Yhdessä syömisellä on suuri voima. Sen ovat tienneet erilaiset kulttuurit jo kautta aikain. Tehkää siis ruokaa yhdessä, pysähtykää sen ja toistenne äärelle. Nauttikaa. Kutsukaa vaikka läheisiännekin kylään yhteisille illallisille.

Erillisyyden elokuu
Yhdessäkin olette yksilöitä. Omaa aikaa ja yksilöllisyyttä ei saa unohtaa. Katsokaa, että teillä on myös omat juttunne, joihin toinen ei välttämättä kuulu juuri lainkaan. Ottakaa minä-päiviä, jolloin vietätte aikaa vain itseksenne tai viekää itsenne treffeille.

Seksikäs syyskuu
Tehkää asioita, jotka tuntuvat teistä seksikkäiltä. Jutelkaa niistä. Pysähtykää seksielämänne äärelle, nauttikaa siitä mikä on hyvää ja kohentakaa yhdessä keskustellen ka kokeillen sitä mikä kohennusta kaipaa.

Läheisyyden lokakuu
Läheisyydellä ja kosketuksella on merkitystä. Samoin sillä miten koskettaa. Kaiken kosketuksen ei pidä missään nimessä olla seksuaalista. Keskustelkaa millainen kosketus milloinkin miellyttää. Paijatkaa pyykkiä pestessä ja laskekaa käsi kädelle tv:n ääressä. Pysykää toistenne luona myös fyysisisesti. Monipuolisesti ja molempia kunnioittaen.

Muistojen marrarskuu
Pysähtykää kulkemanne polun äärelle. Katselkaa kuvia, muistelkaa hetkiä ja tarinoita. Valitkaa suosikkinne. Tehkää nistä vaikka taulu tai kertomus. Oman suhteenne taival.

Joutilas joulukuu
Pitäkää loppuvuoden kiireessä yhdessä huolta myös levosta ja rauhasta. Varatkaa kalenteriin aikoja, kun vain olette. Ette tee mitään. Nautitte vain toisistanne ja ihanasta joutilaisuudesta. Hyggeilkää sydämenne kyllyydestä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat