Kuva lomatkalta Prahasta

Ensinnäkin lomatkaa suunnitellessa on mietittävä tarkkaan millainen loma sinua virkistää. Haluatko lepuuttaa paikoillaan vai vaihtaa ajatuksia uusiin? Kaupunkilomalle ei kannata lähteä lepotuolia etsimään, mutta jos kaupungin energia lataa akkujasi, ei taapero ole este.

Muutama asia on kuitenkin toisin kuin aikuisseurassa.

Matkalaukkuun pitää raivata tilaa smoothielle, pillimehuille, maidolle, pussilasagnelle, nallekarkeille ja taaperopatukoille. (Lentokoneen korjausta saatetaan odottaa kaksi tuntia passissa penkillä)

Ravintoloiden menuita täytyy tarkastella siinä mielessä maistuuko jokin matkalaiselle ja valkkaaminen on aloitettava ajoissa.

Museokäynnillä ei voi jäädä tuijottelemaan filosofisesti kaukaisuuteen.

Aamulla heräät kikatteluun kuinka isoja pääsiäismunia nähtiin.

Pakatut eväät, säännöllinen ruokailu, filosofoinnin vähentäminen ja kikattelu pääsiäismunille saattavat pelastaa aikuisenkin.

Oikeastaan kun tarkemmin ajattelen tätä kokonaisuutta, niin samat asiat kiristävät matkalla taaperolla tai ilman. Samat asiat rentouttavat taaperolla tai ilman. 

Joten kannustan matkaamaan suurkaupungin sykkeeseen, mikäli se sinulle sopii. Pakatut eväät, säännöllinen ruokailu, filosofoinnin vähentäminen ja kikattelu pääsiäismunille saattavat pelastaa aikuisenkin.

Terveisin Ulla Oinonen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat