Kuva: Unsplash, Sanah Suvarna

Aika on aivan erilainen asia, kun parisuhteessa on lapsi. Minun ratkaisuni vaikuttavat nyt aina kahden muun elämään ratkaisevasti ja toisin päin. Kun annan toisen toteuttaa asioita, jää omat asiani vähemmälle. Kun minä toteutan itseäni, jää toisen oma aika vähemmälle. Kun kummatkin toteuttavat itseään, unohtuu parisuhde ja yhteinen perheaika jää vähemmälle.  Etenkin, jos ajankäytöstä tulee kauppatavaraa.

Ajankäyttöä arvioidaan ja sen käytön kautta tulkitaan asioita. Kenen kanssa vietät aikaasi ja mihin panostat, kertovat sinusta ihmisenä. On sellaisia sanoja kuin uraäiti, kotiäiti, perhekeskeinen ja oma aika. Aviopuolisoilla on deitti-iltoja ja parisuhteen liekehtiviä kipinöitä lasketaan ja niiden etsimiseen panostetaan.

Asiat eivät ole niin yksinkertaisia, eivätkä valinnat niin yksinkertaisia. Toisinaan aika kuluu erilaisissa asioissa itsestä riippumattomista syistä, eikä laskemalla tunteja voi  kertoa ihmisen tunteiden vahvuutta. Kyse ei ole ajan hallinnasta ja mittaamisesta, vaan mielen hallinnasta. Osaanko olla läsnä silloin, kun olen paikalla, jottei tarvitse muistella niitä minuutteja, kun olin poissa. Osaanko olla olematta kateellinen hetkissä, jolloin toinen on muussa seurassa? Tunteet eivät aikaa tasaamalla taannu. Aina, kun tarkastelee toista, löytyy minuutti enemmän siellä, täällä tai toisen seurassa. Olennaista on, miten olen hetkessä, joka on tässä ja nyt.

 

Terveisin Ulla Oinonen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat