Kuva: Loic Furhoff, Unsplash

Minulla alkaa tulevaana maanantaina opinnot yliopistossa. Se on ihanalla tavalla kutkuttavaa. Mielenkiintoisten teemojen ja erilaisen arjen lisäksi elämääni saapuu valtavat määrät uusia ihmisiä. Kanssani teologisessa tiedekunnalla aloittaa 160 muuta opiskelijaa. Lisäksi on toisten tiedekuntien fukseja sekä vanhemmat opiskelijat niin omasta kuin muistakin tiedekunnista. Se on todella monta potentiialista ihmissuhdetta.

Olen päättänyt, että tahdon kohdata jokaisen  eteeni tulevan ihmisen ihan vain ihmisenä, ilman mitään toivetta, oletusta tai ajatusta siitä millaisen roolin he elämässäni tulevat saamaan. Muistan nimittäin kuinka helposti sinkkuna voi päätyä lähestymään uusia ihmisiä myös toisin; miettien, voisiko tässä olla tuleva kumppanini. Siihen en tahdo tällä kertaa päätyä. Se saattaa pahimmillaan sotkea monta hyvän ystävyyden alkua ja olisi tuollaisen ihmismäärän kohdalla vähintäänkin uuvuttavaa.

En siis tahdo rakentaa ennakkoon mitään toiveita ja ajatuksia vaan sukeltaa seikkailuun. Katsoa jännityksellä millaisia ihmisiä yliopisto tuo elämääni ja millaisille paikoille.

Toivon, että tämä asenteeni myös välitettyy kohtaamilleni ihmisille. Näin naisten kanssa helposti ystävystyvänä miehenä voi sinkkuna toisiin tutustuminen pitää sisällään nimittäin myös erinäisiä haasteita. Muistan monia kertoja, jolloin olen nähnyt toisen vaivaantuvan, kun hän on pelännyt, että olenkin hänestä kiinnostunut eri tavalla kuin hän minusta. Kertoja, jolloin toinen on tulkinnut ystävällismielisen tutustumiseni iskuyritykseksi. Ne hetket voivat olla molemmille kiusaannuttavia ja olla myös niin ikään tuomassa pahimmillaan sotkuja hyvien ystävyyksien alkutaipaleille.

Aion siis mennä yliopistoon ihmissuhteiden(kin) suhteen avoimin ja uteliain mielin. Toivoa, että asenteeni välittyisi niin, ettei kenenkään tarvitsisi tuntea oloaan epämukavaksi, mutta selvitä siitäkin, mikäli niitä hetkiä kuitenkin tulee. Ja aion joka tapauksessa katsoa kiitollisin mielin mitä kaikkea eteen tulee sekä iloita siitä.

Innostunein terveisin, Mio

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat