Itselleni on tärkeää, että kaikenlaiset tunteet saavat tulla ulos, eikä tunteita saa määritellä hyviksi ja pahoiksi. Siksi minulle lähtökohtaisesti riitely ei ole väärin. Minulle riitely tarkoittaa, että toisesta välittää niin paljon, että uskaltaa sanoa rehellisesti sen, mitä tuntee. Minulle se tarkoittaa, että luotan toiseen niin paljon, että hän ottaa vastaan minut kaikenlaisissa tilanteissa.

Minusta ihminen luottaa minuun, jos hän näyttää kaikki tunteensa minulle.  Riita ei ole loppu, vaan se on kaiken alku. Parisuhde ei lopu siihen, että toinen joskus ärsyttää. Silloin ollaan mielestäni enemmän lopun äärellä, kun ei ole enää mitään väliä mitä toinen tekee tai sanoo.

Meidän parisuhteessamme on kuljettu pitkä tie siihen, miten meillä riidellään. Toisen kokemusmaailmassa on riita ollut loppu ja minulle se on kaiken alku. Eihän se toki ole pelkästään hyvä, että olen opettanut toisen riitelemään. Ennen se oli vain minä, joka aloitti riidan, nyt olen minäkin ärsyyntymisen kohteena. Ja se on aivan oikein.

En taida olla vielä mitenkään täydellinen keinovalikoimissani tai käytöksessäni. Mutta mielestäni kodissamme on kokonaisempaa, kun meitä on kaksi, joita silloin tällöin riepoo. Ja kun asioita päästelee aika ajoin, niin kukaan ei sitten haudo sisällään tikittävää aikapommia. Ja niin kuin viimeksi kirjoitin, meitähän on nyt perheessämme kolme tunteilijaa. Ja ihan parasta niin!

Tämän viikon tekstejä lukiessani todellakin huomaan, että riidoissa suhde punnitaan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat