Kuva: Jaakko Kaartinen

Käykö teillekin näin? Olette lomalla. Vieraissa kaupungeissa ja maisemissa rakastettu alkaa näyttää entistäkin kivammalta ja suloisemmalta. Ravintolassa ja kujalla, puistossa, kahvilan tiskillä, merenrannalla.

Vieraat paikat luovat eräänlaisen kehyksen, niin kuin tauluissa hyvä kehystys saa varsinaisen pääasian nousemaan esiin. Jotain sellaista tapahtuu vieraissa kaupungeissa. Siksihän rakastuneet ihmiset ottavat toisistaan kuvia siellä.

Mennä yhdessä vieraisiin kaupunkeihin, rakastaa niissä. Tutut kotiympyrät jäävät ja tilalle tulee uusien paikkojen materiaalinen todellisuus: se, minkä väristä on taloissa käytetty kivi ja rappaus, millaisia näyteikkunoiden koristelut, minkälainen puistopuiden runkojen karheus tai sileys. Vasten niitä toinen erottuu kirkkaammin.

Minun sisälläni vavahtaa mukavasti, kun näen hänet uusissa, vieraissa paikoissa.

Ehkä me olemme itsekin hiukan uusia noissa uusissa paikoissa. Kenties niissä saakin pienen jälkisäväyksen siitä, millaista oli huomata toinen ensimmäisen kerran. Huomata niin, että lumoutui.

Viime matkalla näin hänet ensi kerran seisomassa sen portin kaariholvin alla. Ja näin hänet ensi kertaa siinä maassa puhkeavassa keväässä. Näin hänet ensi kertaa sillä lentoasemalla.

Rakastaminen tapahtuu havainnoissa, huomaamisissa, aistimisissa. Niissä toinen tulee olevaksi. Rakastamiseen syventyminen on tuollaisten asioiden virittämistä, edellytysten rakentamista ja keräilyä.

Voi kysyä, miksi matkustaa yhdessä? Jotta näkisin hänet siinä pikku kahvilassa, voi vastata, rakastamisen näkökulmasta.

Kannattaa mennä yhdessä katsomaan maailmaa, se muodostaa me-identiteettiä. Mutta kannattaa mennä maailmalle myös nähdäkseen toisen siellä jossain. Kokeakseen sen lumoutumisen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat