Kenties jotkin haastavat puolemmekin voivat olla olennaisesti tekemässä meistä sen kuka olemme. Kuva. Ryoji Iwata, Unsplash

Meissä kaikissa on hyviä ja huonoja puolia. Tuskin kukaan on kumppanina täydellinen. Välillä toista myös turhauttaa ja ärsyttää vaikka kuinka rakastaisikin. Ainakin itse tunnistan itsessäni niitä piirteitä, jotka eivät varmasti tee minusta aina kumppanina sitä kaikkein helpointa. Kuitenkin tuossa rinnalla on joku, joka rakastaa minua. Niistä piirteistä huolimatta tai, ehkä myös niiden takia.

Koen olevani osieni summa. Samaa uskon muistakin. Ottamalla jonkin merkityksellisen palan pois vie samalla koko ihmisen. Eivätkä merkitykselliset palat ole välttämättä aina vain niitä helpoimpia ja kauneimpia. Joskus meidän haasteemme ja oikkummekin tekevät meistä juuri sen kuka olemme. Sen, johon joku on rakastunut tai rakastuu.

Tätä kaikkea olen miettinyt erityisesti nyt, kun kumppaninani on ihminen, joka katsoo erityisellä rakkaudella niissä hetkissä, kun uskoisin monen pyörittelevän silmiään tai miettivän mihin onkaan ryhtynyt. En uskaltaisi väittää niiden hetkien olevan hänelle vain rakkautta ja onnea täynnä. Haasteina hänkin ne varmasti hetkittäin kokee. Kuitenkin olen oivaltanut, että samaan aikaan ne voivat olla myös piirteitä, joita voi myös rakasta. Haasteista huolimatta.

On myös varmasti valtaisasti niitäkin asioita ja hetkiä, jotka saavat kumppanissani enemmän aikaan oloa silmien pyörittelyyn tai syvään huokaisuun kuin rakkauden täyteiseen paijaukseen. Kuitenkin uskon osan niistäkin muovaavan minusta sen kuka olen. Ihmisen, jossa on vielä paljon enemmän sellaista, joka saa hänet rakastamaan. Tiedän hänen myös tietävän sen. Tuntevan, että jotain rakkauden täyteistä voi olla niissä haastavissakin piirteissä. Jotain sellaista, joka minua rakentaa.

Se, että myös huonot puolemme tekevät meistä meidät ei tarkoita, että voisimme vain näyttää kintaalle niille kysymyksille, jotka saavat kumppanimme huokaamaan syvään turhautumisesta tai ärsytyksestä. Kaikki oikkumme eivät rakenna meissä hyvää. Jokainen haasteemme ei ole olennainen kulmakivemme. On varmasti enemmän sellaista, jota voisimme muovata sekä rakentaa kumppanimme hyvinvoinnin puolesta. Paljon sellaista joustovaraa, jota on hyvä käyttää. Kuitenkin samaan aikaan on arvokasta nähdä, että on rakastunut sekä rakastettu kokonaisuutena. Kaikkine piirteineen. Rakastunut sekä rakastettu niiden vuoksi sekä niistä huolimatta. 

Kokonaisin terveisin, Mio

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat