Kuva: Jaakko Kaartinen

Olen vähitellen päätynyt sellaiseen teoriaan, että punaisilla kengillä ja elämänilolla on jonkinlainen yhteys. Olen itse ostanut punaisia tennareita parinkymmenen vuoden ajan, koska värillä on voinut loihtia omaan itseen vähän puhtia ja hauskaa mieltä. Ne näyttävät tosiaan toimivan sillä tavalla – jos kävelee kadulla ja katse vaipuu alaspäin, punaisen vilahdus saa mielen heti nousemaan hitusen. Parhaimmillaan tuntuu, että kengät hehkuvat ja askelissa on tulta.

Ihmiset eivät ole sen kummempia kuin muutkaan elävät olennot, jotka sekä viestivät väreillä että reagoivat niihin. Punainen ei ole sattumaa.

Saapasjalkakissan saappaat olivat punaiset, ainakin siinä kirjassa, jonka kuvat muistan. Ja punaiset saappaat jalassaan se teki ihmeitä. Judy Garland kulki Ihmemaa Ozin läpi Technicolorin hehkuisissa rubiininpunaisissa kengissä. Otaksun, että seitsemän peninkulman saappaat olivat punaiset nekin.

Mutta varsinaisesti olen rekisteröinyt punaisten kenkien taian, kun olen nähnyt ne rakastettuni jalassa.

Siinäkin on taikaa. Siinä, jos jossain, on taikaa!

Minusta kaikki, mitä hän laittaa päälleen, on hyvännäköistä – koska se on hänen päällään. Rakastuneen katse vaeltelee rakastetussa. Hänen vaatteensa ovat viittauksia siihen rakastettuun ihanaan vartaloon, jonka ne sekä kätkevät että osin paljastavat. Olla rakastunut on olla sillä tavalla jatkuvasti janoinen ja nälkäinen.

Punaiset kengät ovat sen ihanuuden huutomerkki. Minun rakastettuni punaiset kengät, jotka ovat saappaat, näyttävät leikitteleviltä, hienosti julkeilta, räväköiltä, kuumilta. Ne näyttävät siltä, että elämä on mahtavaa ja ratkiriemukasta! Saapasjalkakissan buutsit.

Koko tässä elämässä on niin paljon asioita. Yhdessä päivässä täytynee olla kymmeniä tuhansia asioita, jotka päivän aikana tulee panneeksi merkille. Jostain syystä jotkut niistä tulevat läpi kuin tuhat volttia ja muuttavat koko päivän sävyn. Kuten yhdistelmä punaiset saappaat ja farkut ja rakastettu. Se, että joku sellainen tuntuu meissä niin kivasti, on elämisen lahjaa. Yksi yltäkylläisen rakkauden juonne.

Sitä saa olla iloinen, että saa näin elää ja innoittua. Sellaisestakin kuin punaisista kengistä rakastetulla.

 

Terveisin, J

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat