Tiedättekö tunteen, kun monta silmäparia tapittaa sinua yhtäaikaa.

Hymyilet. Kehut yhden ihania tossuja ja ihastelette sitten tovin tossun kuviota. Hetken päästä kipittää luoksesi toinen, joka näyttää tossujaan, joita myös sitten ihastellaan.  Kolmas kysyy tykkäätkö kalasta.  Vastatessasi myöntävästi saat pehmeän kalan syötäväksesi. Syliin on tungosta. Silmäparit eivät lakkaa tapittamasta.

Kävimme tällä viikolla kääntymässä tyttäreni päiväkodissa. Aloitamme päiväkotiharjoittelun ensi viikolla. Mielessäni pyörii ainakin miljoona eri tunnetta. Pieni päiväkotireppu on hankittu ja nimitarroja liimattu kaikenmaailman varusteisiin huolellisesti. Taidan piilottaa osan tunteistani kaikkeen touhuamiseen.

Tämä on vain yksi asia, jossa parisuhteessa osapuolien tunneskaala vaihtelee. Tunteiden vuoristorata loivenee ja puuhan määrä ainakin puolittuu, kun puhumme puolisoni kanssa varhaiskasvatuksen aloituksesta.  Toisen tavallinen työviikko on toisen maailman pysäyttävin. Muistanko kertoa oleellisimmat asiat lapsestamme ja onko kaikki mukana.  Minun olemiseni ja tekemisenä auttaa tai vaikeuttaa lapsemme sopeutumista. Ja ammattilaisethan näkevät nyt kasvatuksemme käden jäljen, onko kirjoja luettu ja lorupusseja availtu.  Entäs sitten, kun harjoittelun jälkeen niistä kaikista silmäpareista tulee rakkaita, kun jo yhden päivän jälkeen sydämeni on sykkyrällä.

Jännitykseni purkautuu vouhkaamisena aiheesta kuin aiheesta, joka ei edes tulevaan viikkoon liity, sillä uskaltaako näitä kaikkia tunteita edes päästää ilmoille?

"Yksi kerrallaan ja monta peräkkäin", neuvoisi isäni.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat