Kuva: Annele Rantavuori

Se tulee yllättäen, kuin isku palleaan. Ilmat pihalle. Hengittäminen on raskasta ja askeleet painaa. Tekee mieli käpertyä sikiöasentoon, peittojen alle. Piiloon. Luisun yksinäisyyden pimeään kuiluun. Täällä rukoukset jää kuulematta ja kyyneleet näkemättä. 

Laitan Vesalan soimaan ja kuuntelen Lähtöä uudestaan ja uudestaan. Tätäkö on lähtö? Tältäkö se tuntuu? En pysty rakkauteen, enkä kestä tätä vihaa. Huomaan, etten tiennyt ollenkaan, miten iso tämä vuori on.

Katson Häntä silmiin ja yritän niellä kyyneleitä. Tiedän, ettei hän kestä niitä nyt. Ei tänään. Ei nyt. Meillä on ollut niin kiva päivä. Lapset omissa touhuissa. Välillämme kuilu. Yritän tavoittaa häntä. Kurotan kohti. Mihin katoat? Muistan niin hyvin miten joskus katsoit minua. Vain minua. Miksi en osaa päästää irti?

Kuuntelen Vestaa ja mietin toi on sun katu ja tää on mun. Pidetään reitit erillään, niin sattuu vähemmän. Näitä lohtulauseita on kuunneltu. Sitten joskus soitan Sinulle Ota varovasti. Joku osa minussa tietää, että vielä ne linnut laulavat minullekin. Jos ei tänä keväänä, niin seuraavana tai sitä seuraavana. 

Haikeana hyräilen Sydän vähän kallellaan, kun Hän tuo unohtuneen repun tai pipon. Laskee pöydälle rieskat, jotka lapsilta jäi syömättä. Istuu hetken. Juo ehkä kahvin. Sitten katson lempeästi loittonevaa selkää. Mietin säilyykö tämä lämpö sydämessäni aina.

Ja kun koskee eniten, niin Jippua ja melkein mikä biisi vaan. Lemppari ahdistusmusaa jo vuosien takaa. Kuuntelen ja mietin, että ei, en halua kuolla. Mutta meneekö tämä ohi? Tämän kanssa en halua elää. En jaksaisi enää raivata tätä risukkoa.

Haloo Helsinkiä ei voi tietenkään jättää pois, mutta en osaa päättää kumman biisin valitsen. Tuntematon vai Vapaus käteen jää? Molemmat täynnä tuskaista energiaa, joka antaa vauhtia samalla, kun lohduttaa. Näitä kuuntelen tahmeana päivänä, kun haluan unohtaa. Kun täytyy saada aikaan ja mennä eteenpäin.

Viimeisenä ihanan riipaiseva Jenni Vartiaisen Made in Heaven. Arvottomuuden tuskassa uudestaan ja uudestaan, kun tarvitsisit vain jonkun lähellesi. Pikkutunneilla baarissa etsit jotain, ketä vaan, jonka käsivarret saa suojaksi. Hetken olet olemassa. Turvassa. Hetken kipu on pois.

Nämä olivat minun valinnat. Suomalaisia kaikki, sillä nyt ollaan syvällä. Silloin tarvitaan äidinkielen voimaa. Mitkä on sun tärkeät biisit?   

Toivovaisin terkuin, Annele

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat