Kuva: <span class="photographer">Unsplash, muokannut Mio Kivelä</span>
Kuva: Unsplash, muokannut Mio Kivelä

Ikävä kertoo, että sinulla on joku, josta välität.

Sen opetti äitini minulle jo kauan sitten. Kyynelten lomaan muistutettiin, että ne kertovat lahjasta ja kauniista asiasta. Elämässä on tai on ollut joku, joka merkitsee niin paljon, että ikävöi, kun hän on poissa. Ikävä on kaunista. Se on onnellista.

Ikävän hetkellä on levotonta ja lamauttavaa, hidasta ja puristavaa. Se voi ahdistaa, masentaa ja pelottaa. Siinä on haikeutta, surua ja odotusta. Siinä on tyhjyyttä ja kaikkea samaan aikaan. Silloin ei aina näe ikävää lahjana. Äitinikin nauroi, että pitikin niin hyvin opettaa, kun kasvoimme muistuttamaan häntä omista opeistaan. Mutta niinhän se vaan on, että ikävän takana on kauniita tunteita, ihania muistoja ja lämpimiä haaveita. Ne tekevät ikävästä kauniin. Surra kuitenkin saa. Kyyneleitä ja surua ei koskaan kielletä. Muistutetaan vain, ettei siinä kivussa ja toivottomuudessa ole kaikki. On menneisyys, joka ei koskaan pyyhkiydy pois ja usein myös tulevaisuus, joka odottaa hetken jälkeen.

Ikävä ei ole vain kaunista. Se on myös ikävää. Olen kiitollinen, että tähän minut on kasvatettu. Suremaan, mutta näkemään myös ikävän takaa loistavan kauneus. Tarttumaan kiitollisuuteen surunkin hetkellä. Tai ainakin yrittämään. Aina se ei onnistu ja tuskin on koskaan helppoa, mutta jokin siinä kuitenkin  on merkityksellistä kerta toisensa jälkeen. Haparoidessaankin se tekee ikävästä jotenkin hieman siedettävämmän ja ymmärrettävämmän, onnellisemman.

Ikävöivin terveisin, Mio

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat