Herkullisessa teemassa mennään tällä viikolla Rakkauden roihussa; seksissä.

Itselläni on ollut ristiriitainen suhde seksiin. Pidin sitä pitkään eläimellisenä ja ”apinoille” kuuluvana turhakkeena. Tämä asenne juontaa juurensa omiin kokemuksiini eikä niistä sen enempää, vaikka tekisi kuinka mieli ääneen muistella kaikkea koettua.

Seksi on asia, jota käytetään oikein ja sitä käytetään paljon myös väärin. Minusta seksin väärinkäyttöä on toisen ihmisen käyttäminen välineenä omien fyysisten tarpeiden tyydyttämiseen. Erotankin mielessäni ego-seksin ja rakkauteen perustuvan seksin toisistaan. Ego-seksi on juuri edellä mainitsemaani omiin tarpeisiin keskittyvää suoritusta.

Ego-seksille tyypillistä on fyysisen paineen purkaminen eikä juuri muuta tavoitetta. Seksiä voidaan käyttää monella tavalla väärin – sillä voidaan loukata todella pahasti. Itsekkyydelle pohjautuva seksi voi olla jatkuvan riitelyn aihe parisuhteessa. Sillä kilpaillaan ja kiristetään, sitä vaaditaan ja sillä satutetaan. Aivan kuin seksi olisi velvollisuus tai palvelus, joka toisen pitää tarjota ja johon tarjoutua. Tällainen seksi voi jättää olon kovin tyhjäksi ja yksinäiseksi, hyväksikäytetyksi. Ego-seksin äärellä puhutaan rumasti paljaasta pinnasta, kerskaillaan kokemuksilla ja suorituksilla.

Seksi voi olla paljon muuta. Ego-seksin vastakohta on rakkauspohjainen seksi. Rakkauspohjainen seksi on ainutlaatuista toisen ihmisen hyväksymistä ja rakastamista. Se on sekä henkisesti ja fyysisesti alastomaksi asettumista vailla pelkoa. Se on silmiin katsomista ja yhteyttä, joka syntyy, kun (perinteisesti) kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä kohtaa toisensa. Rakkauteen perustuva seksi ei koskaan satuta vaan kohtelee toista kauniisti ja kunnioittavasti. Se on iloa ja vapautta eikä koskaan suoritus tai velvollisuus.

Voisin kirjoittaa oodin rakkauteen perustuvalle seksille. Salaisuudelle joka kantaa ja hykerryttää arjessa. Se ei vie energiaa vaan voimistaa ja vahvistaa. Se vahvistaa miehen maskuliinisuutta ja naisen feminiinisyyttä. Rakkausseksi on puhdasta ja puhdistavaa, ei millään tavalla likaista tai itsekästä. Se on läheisyyttä ja täydellistä läsnäoloa - liima kahden toisiaan rakastavan ihmisen välillä.

 

Kuva: Mika Wallasvaara

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkauden roihu -parisuhdeblogissa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja. Blogi on osa Suomen ev.lut.kirkon parisuhdetyötä.

Blogia kirjoittavat:
Paula Enckell
Elina Holappa
Satu Huttunen
Jaakko Kaartinen
Mio Kivelä
Miia Moisio
Päivi Nurmi
Ulla Oinonen
Hanna Ranssi-Matikainen
Annele Rantavuori
Sini Saavalainen
Tommi Sarlin
Minna Tuominen
Liisa Valila

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Marraskuu
Syyskuu
2018
2017
2016

Kategoriat